Blog

Duguláselhárítás Szigethalom

Lefolyódugulás miatt nem folyik el a víz? Segítséget nyújtunk bontás nélkül garanciával!

Bármilyen jellegű duguláselhárítást, vízvezetékkel kapcsolatos munkálatot megoldunk!

Éjjel-nappal hívhat minket: 06706720236

 

Szakterületünk:

 • Mosogató duguláselhárítás, mosdó bontás nélkül, falbontás nélkül, padlóösszefolyó duguláselhárítása, bidé, pisouár, kád, zuhanyzó duguláselhárítás, zuhanytálca dugulása.
 • Főlefolyó -, padlóösszefolyó -, strang duguláselhárítás, csatorna duguláselhárítás, esővíz elvezető duguláselhárítás és lefolyó tisztítás.
 • Mosógép, WC-duguláselhárítás bontás nélkül.
 • Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtöréselhárítás, fűtéscső és szennyvízcső csőtörésének elhárítását.
 • Non-stop duguláselhárítás womával, 0-24 fűtésszerelés, non-stop vízszerelés, 0-24 szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.
 • Csőtöréshez műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerával zajló vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.
 • Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.
 • Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés a vezetékek megkímélésével.
 • Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.
 • Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás ugyanígy,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás.

A duguláselhárítás munkálatokat tisztítással és egyben szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk, kedvező kiszállási díj mellet.

 

Miről is szól a duguláselhárítás Szigethalom területén?

A dugulás elhárítás lényege, hogy a dugulásokat szüntessük meg a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték és vízkészülék szerelő munkájához, vagyis a mi munkánkhoz tartozik a megelőzés, a karbantartás és a tisztítás is, amelyet fertőtlenítés követ, ráadásul mindezt olcsón.

Hogyan történik általunk a duguláselhárítás?

Minden szakemberünk több éves duguláselhárítás tapasztalattal dolgozik. A legfejlettebb eszközpark áll rendelkezésünkre, aminek hála körültekintő figyelemmel és precíz megoldásokkal végezzük munkánkat, bel- és kültéri problémáknál. Szakszerű gépekkel dolgozunk, amihez nagy szakértelmet biztosítunk. Lehetőség szerint falbontás nélkül elvégezzük a duguláselhárítás Szigethalom duguláselhárítás folyamatát. Szolgáltatásaink ideje alatt mindig gyorsan dolgozunk, na és persze fix áron!

Bármely átmérőjű csőtisztítás, duguláselhárítás megvalósítható az eszközeinkkel. Ügyfeleink nem csak magánszemélyek, hanem lakóházak és kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.

Az szakemberinkkel karbantartott lakótelep, sorház, de bármely ránk bízott épület esetén, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos eszközök állapotát. Szükségszerint javasoljuk annak cseréjét, ha a továbbiakban nem alkalmazható a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, cső anyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

A duguláselhárítás szeme a kamerás csővizsgálat, csatornavizsgálathoz

Magyarországon a kamerával történő csővizsgálat, a csatornavizsgálat innovatív megoldás a duguláselhárítás Szigethalom területére vonatkozóan. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál hasznos kellékünk, hanem lakásvásárlások alkalmával a vezeték állapotának a feltérképezése történhet vele. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a csatornavizsgálatot követően sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamerával küldött színes „látványt” értelmezése miatt. Ha van pl. egy repedés, akkor a szakember felismerheti, pontosan hol van és milyen mértékű a repedés, valamint a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. A hajszálrepedés mellett nem siklik el, vagyis fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a csőbelsőt. Ez a kamera képes bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye, Budaörs, Halásztelek egész területét. A hiba feltérképezéséhez is jó, de kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

A csatorna kamerázáskor 32-600 keresztmetszetig alkalmazható. Kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszerint visszatérő problémákat okoz a dugulás.  Találkoztunk olyan problémával is, melynél nedvesedett a fal, de olyat is láttunk, mely talajsüllyedést okozott. Ez az berendezés felderítheti a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóban kikötő idegen tárgyat egyaránt.

Hogyan működik a gyakorlatban a Duguláselhárítás Szigethalom?

Első lépésben megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, melyben a kamerát szeretnénk elindítani. Amennyiben szükségszerű, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha minden rendben, elindítjuk a kameránkat. A fejen jelenlévő világító LED –del világos képeket, felvételeket kapunk. Mivel itt található egy jeladó is, így egy vevő egységgel a földfelszín felett (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben kell, minimális bontással. Ez az eszköz komplett térképet ad a belsejéről: legyen az egy elakadó dolog, valamilyen benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Duguláselhárítás Szigethalom, eszközeink:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel hatékonyan és nem utolsó sorban tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nem csak beltéri-, kültéri munkákban is részt tudunk vállalni.

Eszközeink hordozhatóak, ez nagy kényelmet, mobilitást jelent. Nagy részük kis helyen is mozgatható, lakáson belül. Alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz is: pl. a beton, a fém.

Cégünk munkatársai a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet használják. Ez a szakma legjobb eszköze, ahogy a magasnyomással dolgozó csatornamosó berendezés szintén. A WOMA-t használják kül- és beltéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése céljából. Nagyteljesítményű motorral készültek, kiváltképp erősek, avagy el tudnak bánni a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörésnél a bemérés akusztikus bemérő műszerrel, egy hőkamerával történik. A probléma felderítéshez és ellenőrzéshez használható csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig fel tudja térképezni akármilyen méretű csőnél.

Videóban bemutatjuk a Rothenberger R600 duguláselhárító működését:

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás Budapesten így zajlik: a problémás csőrendszerben egy megfelelő méretű acélspirált engedünk be, aminek az elejére rácsatlakoztatjuk az éppen optimális tisztítófejet. Ez lehet keresztlapos-, tölcséres-, lapos fúró-, buzogány-, fűrészes gyökérvágó. Az acélspirált folyamatosan engedjük le a lefolyóba a géppel. Ha netán túl rövidnek bizonyulna, akkor pedig meghosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik”, amíg az út szabaddá nem válik és a folyóvíz szabadon el tud folyni.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást. Tiszta munkát végzünk, az csak a csőben dolgozik.

 

A keményebb problémákhoz, mint mondjuk a zsírtalanításhoz, a magas nyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk.

Ha netalán a Rothenberger R600 nem tud mit tenni, akkor a magasnyomásos mosatás, avagy a womázás jön. Ezt a legtöbb esetben kültéren használatos. Ezt a technológiát legfőképp szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására alkalmazzuk, ahol a dugulások eléggé komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működése folyamán szakértőink, a tisztítandó csatorna részbe egy tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig. A tömlő végén meglévő fúvókafejek, cserélhetőek, nagy nyomással juttatják be a vízsugarat a problémás helyre. Megszabadítja a csövet azoktól az anyagoktól is, mint a keményebb sóder, az építőanyag, az iszaplerakódás. 0-24 duguláselhárítás Szigethalom womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

Strang duguláselhárítás Szigethalom, a földszinten élők örömére.

Mi is az?

Így hívjuk a fővezeték gerincágátamire csatlakoznak a mellékágak, azaz a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak kapcsán jellemzőek a strangok eldugulása, egyúttal a szakszerű duguláselhárítás Budapest.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, mikor eldugult és nem tud elfolyni miatta, akkor a földszinten élőket kezdi elárasztani a felgyülemlett szennyvíz, aminek a legrosszabb következményeit ő fogja elszenvedni.

Ekkor nagyon gyors duguláselhárítás segítség szükséges, ugyanis az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, ugyanúgy zuhanyoznak, mosnak és a többi vizes tevékenységet végzik. Ez a teljes szennyvíz a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha efféle gondokat tapasztal, azonnal kereshet, hisz a nap 24 órájában rendelkezésére állunk, hogy nagyobb károk nélkül, időben megtörténjen a duguláselhárítás Szigethalom kapcsán egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Szigethalom: eső és szennyvíz szivattyúzással!

Sajnos megeshet, miként egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú megáll (például egy rongy, illetőleg nagyobb dolgok miatt). Működése hiányában a szennyvíz eláraszthat mindent.  A duguláselhárítás érdekében ezen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást megszüntetni olymódon lehet, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők tipikus problémája. Manapság a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Más probléma az nagy esőzésekkel megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs. Ekkor keresnek meg minket, jellemzően rendszeresen, a fölösleges vizek kiszivattyúzásához. (Hasonló duguláselhárítás esetekhez hívtak már minket)

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek akármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, nagy esőzés miatt. A duguláselhárítás ára fix.

Egyéb duguláselhárító kellékek

Otthonunkban megeshet bármikor, hogy eldugul a mosdó, duguláselhárítás mosogató okán kell, illetőleg feljön a víz a fürdőben. Próbálunk azonnal módszert találni és megvásároljuk a szomszédnak is „kiválóan bevált” egyszerű  csőgörényt, csőkígyót, avagy a csatorna spirált, netán vegyszerekkel is próbálkozunk.  Ilyenkor biztosak vagyunk benne, jó lesz az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget itt is meg kell fizetni -, spirállal, amellyel sipp-supp és lehetséges megoldani a duguláselhárítás problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az biztosan ne maradjon a lefolyócsőben. A vezetékek tisztítása, vagyis a csatornatisztítás mindig a duguláselhárítással függ össze, ami akár bontás hiányában is elvégezhető. Olcsón biztosítjuk szolgálatainkat.

(Ritkán jut eszébe az embernek elsőre duguláselhárítás szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Ugyanakkor mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból kétfélét találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

Otthoni megoldásként a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül: kézzel kell hajtani, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. Ideális szifon tisztításához, házi duguláselhárítás vonatkozásában. A kismértékű duguláselhárítás házilag is megoldható. A választható méretekből, a vastagabb, 6 mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy még biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt! A mosogató duguláselhárítás, zuhanytálca és kád olykor házilag orvosolható. Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak még praktikák, tippek.

Gépi spirálok

Magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csöveknél tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás okán választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej, kaparó fej.

Nézzük sorban, melyik mire jó:

 • Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződésekhez, fellazítására való
 • Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására alkalmazzuk.
 • Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén
 • Villás vágófej: több funkciós, mert a csőbelsőben zsírlerakódások lekaparására alkalmas, s a csőben lévő kisméretű tárgyak felaprítására. Ezután, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval
 • Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagoknál darabolásához, iszapodáshoz  használatos.
 • Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződéseknél elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz, vágására lett fejlesztve.
 • Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagoknál eltávolításához.
 • Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, ekkor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a belsejét, megelőzve, késleltetve a későbbi lerakódásokat.
 • Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz: gipsz, betonlerakódás.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, mikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezés alkalmával:

 • csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.
 • nem jó a tisztítóakna elhelyezése
 • tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták
 • de az is előfordulhat, miszerint az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a rendszer.
 • a dugulás egyéb lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák: a lehető leggyakrabban előforduló lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-, WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?

Vegyszerektől előfordulhat, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyak, amelyek véletlenül vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyókba.

Vegyszerek

Nem is gondolnánk, de a vegyszerekkel óriási károkat tudunk okozni, nemcsak a mi életünkben, a lefolyók „élettartamában” is.

Manapság mindenhez vegyszert veszünk elő: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez, a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd azok eltávolításához is másik vegyszert alkalmaznánk, hiszen eszközeink tisztántartásához is eltérő vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe a duguláselhárítással, ami aztán az évek alatt jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában. Nem is gondolnánk, de ezek a szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a csövek falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb matériák is.

De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogyha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk - javasolt ecettel és forróvíz kombinációjával, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legideálisabb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A duguláselhárítás XXI szempontjából is a mosogató eldugulása miatt gyakran esedékes. Főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, mennyi vizet használunk mosogatáskor. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyókba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír , vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás közben kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

 

Bármely jellegű dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten és Pest megye, teljes duguláselhárítás Szigethalom területén : +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján.

0-24 órában vállalunk megyei munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát adunk!

Duguláselhárítás árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!