Blog

Duguláselhárítás Telki

Amennyiben eldugult a lefolyórendszer a lakásban, a házban, a munkahelyen, netán szivárog a víz, vizesedik a fal, akkor miért várnánk? Azonnal kell cselekedni, nehogy még nagyobb baj legyen!                                                                                               

Szakembereink 24 órás készenléti műszaki ügyeletünknek köszönhetően, azonnali megoldást nyújtanak Önnek Budapest kapcsán! Duguláselhárítás Pest, Buda, Budaörs, Érd és a megye egész területén garanciával, kiszállási díj kedvező áron Telkiben!

 

Miben tudunk megoldást nyújtani?

Problémáit hatékonyan megoldani professzionális duguláselhárításban, ugyanakkor elvállalunk rendszeres karbantartási munkálatokat a megelőzéshez Pest megyében és egyéb településeken.

Bármely duguláselhárítást, vízvezetékkel összefüggő munkálatot megoldunk Ön helyett, garanciával!

Szolgáltatásaink:

● Mosogató-, mosdó-, bidé-, pisouár-, kád-, zuhanyzó, összefolyó, padlóösszefolyó, zuhanytálca

● Mosógép, WC-duguláselhárítás

● Főlefolyó-, padlóösszefolyó-, strang-, csatorna-, esővíz elvezető duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

● Műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig

● Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtöréselhárítás, fűtéscső csőtöréselhárítás, szennyvízcső csőtöréselhárítása.

● Non-stop duguláselhárítás womával, nonstop fűtés szerelés, nonstop vízszerelés, nonstop szennyvízcső szerelés, 0-24 duguláselhárítás vomával.

● Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás

● Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

● Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés

● Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

A munkálatokat tisztítással, szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk.

 

Akármilyen átmérőjű csövek tisztítását el tudjuk végezni, így ügyfeleink között nemcsak magánszemélyek, lakóházak szerepelhetnek, hanem kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.  Az általunk karbantartott lakótelep, sorház, avagy bármely ránk bízott épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos eszközök állapotát, javasoljuk annak cseréjét, ha nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

Hogyan zajlik nálunk a duguláselhárítás?

Professzionális gépeinkkel, magas szakértelemmel, elsősorban bontás nélkül, falbontás nélkül végezzük a duguláselhárítás folyamatát. Szolgáltatásaink alkalmával mindig gyorsan, tisztán, olcsón dolgozunk,  és fix áron! Szakembereink több éves tapasztalattal, a legfejlettebb eszközparkkal, a lehető legkörültekintőbb figyelemmel és precíz megoldásokkal végzik munkájukat beltéren és a kültéren előforduló problémák esetén egyaránt.

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai következnek:

Egyrészt, kezdhetnénk akár ott is, miszerint réges-régen valamikor, amikor a házat, épületet tervezték, akkor nem sikerült elég átfogóan a tervezés, emiatt:

●     a csatorna lejtési szöge nem optimális: nagyon lejt vagy kicsit sem

●      a tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      az ingatlanban szimplán régi a csőrendszer.

 

A dugulás másik lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák. A leggyakrabb lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-,WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?  A vegyszerek, a zsírok, az ételmaradékok, a kisebb-nagyobb szilárd tárgyak, melyek véletlenül kerülnek a lefolyókba.

 

Vegyszerek

Manapság mindenhez vegyszert használunk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez,a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Nem is gondolnánk, a vegyszerek milyen károkat tudnak okozni nem csak a mi életünkben, hanem a lefolyók „élettartamában” is. Aztán a vegyszerek eltávolításához is másfajta vegyszert használunk, hiszen az eszközeink tisztántartásához is más-más vegyszer a jó. Mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk még a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, de ezek a szerek, zsíroldók – főleg a gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a csőfalon, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb anyagok is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is a kád és zuhanyozó, padlóösszefolyó vonatkozásában. Hasznos tippek és technikák: emiatt szoktuk javasolni a 2-3 hetente, havonta való tisztítást és fertőtlenítést -  célszerű ecettel és forróvízzel, vagy trisóval. Miért? Mert így folyamatosan, és teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legjobb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is igen hatékony.

Szilárd anyagok

A mosogató eldugulásában főként a lejutó maradékok, zsírok, a kávézacc a felelős. De számíthat az is, mennyi vizet használunk mikor mosogatunk és van e szűrőnk a mosogatóban, mely felfogja a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyókba pottyanó kupakok, hajcsatok, stb. A vécében a sok vécépapír, vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk. Fontos ezeket kerülni!

 

Mit is takar a Telki duguláselhárítás?

A duguláselhárítás, a dugulásokat szünteti meg, a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték , vízkészülék szerelő munkájához, munkánkhoz tartozik: a megelőzés, a karbantartás, és a tisztítás, fertőtlenítés.

Duguláselhárítás eszközeink, amivel dolgozunk:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan, tisztábban oldhatjuk meg a dugulás problémáját, opcionálisan bontás nélkül. Mivel nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nemcsak beltéri-, hanem kültéri munkákban is otthon vagyunk. Gépeink hordozhatóak, nagy részük kis helyen, lakáson belül, tovább mozgatható.  Azonban alkalmasak a legkeményebb anyagok eltávolítására is: pl. beton, fém satöbbi.

Cégünk munkatársai a szakma professzionális eszközét, a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Erős, nagyteljesítményű motorral készültek, így elbánnak a legnehezebb dugulásokkal is. A bemérés akusztikus bemérő műszerrel, hőkamerával zajlik. Probléma felderítéshez és ellenőrzéshez, a csatornakamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni akármilyen csőnek a belsejét.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

Csőspirálos duguláselhárítás: a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóban), optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen szükséges tisztítófejet: keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, vagy fűrészes gyökérvágókat. Az acélspirált folyamatosan engedjük a gép segítségével a lefolyónkba. Hogyha rövidnek bizonyul, hosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik a gép”, amíg a cső szabaddá nem válik és a vizünk szabadon elfolyhat.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást.  A gép, a csőben dolgozik.

 

Keményebb problémákhoz, zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk.

A csatornatisztítás házilag olykor lehet túl nehéz vállalás, mert a siker függ a probléma mértékétől is. Mi ezt a technológiánkat akkor vetjük be, mikor a Rothenberger R600 már nem tud mit tenni. Ekkor a womázás következik vagyis a magasnyomásos mosatás, általában külső téren. Elsősorban szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására vetjük be, ahol a dugulások nagyon komolyak. 120-160 báros vízsugárral tisztítunk a magasnyomásos mosatással. Működésekor szakembereink, a tisztítandó csatorna részébe tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig.  A tömlő végén a cserélhető fúvókafejek nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre. Ez megszabadítja a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól is. Vállaljuk, a 0-24 duguláselhárítás womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás Telki szeme, a kamerás cső-, csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat innovatív megoldás a duguláselhárítás Telki összefüggésében. Nem csak az esetleges dugulások kialakulásánál kiváló eszköz, hanem lakásvásárlásoknál feltérképezni a vezeték állapotát. Volt ilyen tapasztalatunk, mikor a kamerás csatornavizsgálattal sikerült megnyugtatni a vásárlókat a csővezeték kielégítő állapotáról. Szakmai tudást igényel a használata, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása miatt a csőben, másrészt a kamera által küldött színes „látványt” értelmezése. Ha van pl. repedés, akkor a szakember tudja felismerni azt (pontosan hol van, milyen mértékű a repedés, stb), és a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. Hajszálrepedéseken nem siklik el, viszont fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye területét illetően is. A hiba feltérképezése , kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

Csatorna kamerázás (32-600 keresztmetszetig), kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszerességgel visszatérő probléma a dugulás.  Sajnálatos módon találkoztunk olyan problémával is, mint amikor nedvesedett a fal, esetleg talajsüllyedést tapasztaltunk. Ez az eszköz alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóba ejtett idegen tárgyat.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban Duguláselhárítás Telki?

Először is megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Ha szükséges, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha „tiszta a terep”, elindítjuk a kameránkat. A fejen elhelyezkedő világító LED –nek köszönhetjük, a világos képeket, felvételeket. Mivel itt található a jeladó is, így a vevő egységgel a föld felszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, hogyha szükséges, minimális bontással. Ez az eszköz teljes értékű térképet ad a csőbelsőről: legyen az megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Strang duguláselhárítás Telki, a földszinten élők örömére

Mire is gondolunk ilyenkor, mi az a strang?

Strangnak hívjuk, a cső fővezeték gerincágátamelyre csatlakoznak a mellékágak, magyarán a fogyasztók. Általában társasházak, emeletes házak esetében jellemző probléma a strang eldugulása.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy eldugul a csövünk és nem tud elfolyni a víz. Ilyenkor sajnos, a földszinten élőket kezdi elönteni, a felgyülemlett szennyvíz. Ilyenkor nagyon gyors segítség szükséges, ugyanis, az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak stb. Ennek a levét mind a földszinti lakó "issza meg", ami óriási probléma.

Ha ilyen problémát tapasztal, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Telki eső és szennyvíz szivattyúzással

Előfordulhat, hogy egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú (egy rongy, nagyobb tárgy stb. miatt), megáll, működése hiányába, a víz eláraszthat mindent. Ilyen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni, pl. az idegen tárgyat kivenni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk. Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők problémája. Ma már a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Más probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami nincs ugye. Ez okán keresnek bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víznek kiszivattyúzásához.

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármiféle okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, csőtörés esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban előfordulhat bármikor, miszerint eldugul a mosogató, a mosdó, feljön a víz a fürdőszobába. Ilyenkor próbálunk azonnal megoldást találni, és megvásároljuk a szomszédnak is „ jól bevált” egyszerű  csőgörényt, csőkígyót, azaz a csatorna spirált.  Biztosak vagyunk benne, jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget is ki kell fizetni -, spirál, amivel, sipp-supp, és lehet, megoldjuk a problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, miként legalább az biztosan ne maradjon a lefolyócsőbe. 

(Ritkán jut eszébe ilyenkor az embernek egyből a szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Pedig mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

A csatornaspirálból két fajtát találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül, kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kis dugulás házilag is megoldható a segítségével. A választható méretekből, a vastagabb 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej ,lándzsa fej,kaparó fej

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmas.

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására.

Tölcséres fúró: fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás során.

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, illetve, a csőben lévő kisméretű tárgyak felaprítására. Ezek után, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej: a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, illetve a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagok vágására lett kifejlesztve.

Lapátfejű fúró: szilárdabb anyagok darabolásához, iszapodáshoz.

Fogazott, keresztlapos fúró: a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagok eltávolításához.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz használjuk: gipsz, betonlerakódás.

Láncos tisztítófej: ez az utolsó tisztítási mozzanat, midőn már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól megtisztítjuk a csőnek a belsejét, megelőzve, késleltetve a későbbi lerakódást.

 

Bármilyen dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon fel bizalommal, akár 1 órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten és Pest megye területén, minden kerület tekintetében: +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, kiszállási díj mellett az elvégzett munka alapján, a garancia adott.

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben, duguláselhárítás Telki hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát adunk!

Árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!