Blog

Duguláselhárítás Szigetszentmiklós

Amikor eldugult a lefolyórendszer a lakásban, a házban, a munkahelyen, vagy csak szivárog a víz, vizesedik a fal, akkor azonnal kell cselekedni, hogy ne legyen még nagyobb baj!                                                                                               

Szakembereink 24 órás készenléti műszaki ügyeletünknek köszönhetően, azonnali megoldást nyújtanak Önnek! Duguláselhárítás Pest, Buda és a megye egész területére vonatkozóan garanciával, kedvező áron!

 

 

Miben tudunk megoldásokat nyújtani?

 

Professzionális duguláselhárítas mellett, vállaljuk a rendszeres karbantartási munkálatokat megelőzés céljából Pest megyében is.

 

 

Bármilyen duguláselhárítást, vagy vízvezetékkel kapcsolatos munkálatokat megoldunk, legyen az:

 

●      Mosogató duguláselhárítás, mosdó-, bidé-, pisouár-, kád-, zuhany: zuhanyzó, zuhanytálca

●      Mosógép, WC

●      Főlefolyó-, padlóösszefolyó-, strang-, csatorna-, esővíz elvezető duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtörés elhárítás, fűtéscső csőtörés elhárítás, szennyvízcső csőtöréselhárítás.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, non-stop fűtés szerelés, non-stop vízszerelés, non-stop szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás

●      Csőtörés műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés

 

 

A munkálatokat minden esetben tisztítással, szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk.

 

 

Mit is takar pontosan a szakszerű duguláselhárítás Szigetszentmiklós?

 

A dugulás elhárítása, magát a dugulásokat szünteti meg, a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték-, vízkészülék szerelő munkájához, munkánkhoz tartozik: a megelőzés, a karbantartás, és a tisztítás, fertőtlenítés.

 

Hogyan történik nálunk a duguláselhárítás?

 

Professzionális gépeinkkel, magas szakértelemmel, elsősorban bontás nélkül igyekszünk a duguláselhárítás Szigetszentmiklós folyamatát elvégezni. Szolgáltatásaink során mindig gyorsan, tisztán, olcsón dolgozunk és fix áron Szigetszentmiklóson!

 

Szakembereink több éves tapasztalattal, a legfejlettebb eszközparkkal, a lehető legkörültekintőbb figyelemmel és precíz megoldásokkal végzik munkájukat beltéri-, és a  kültéri problémák esetén egyaránt.

 

Bármilyen átmérőjű cső tisztítását el tudjuk végezni, így ügyfeleink között nemcsak magánszemélyek, lakóházak szerepelhetnek, hanem kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.  Az felügyeletünkkel karbantartott lakótelep, sorház, vagy bármilyen ránk bízott épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos eszközök állapotát vagy javasoljuk annak cseréjét, ha már nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása…

 

Duguláselhárítás eszközeink, amivel dolgozunk:

 

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan, tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Mivel nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, tehát nemcsak beltéri-, hanem kültéri munkákban is otthon vagyunk.

Gépeink hordozhatóak, nagy részük kis helyen, lakáson belül, tovább mozgatható.  Azonban alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz, eltávolítására is: pl. beton, fém stb.

Cégünk munkatársai a szakma professzionális eszközét, a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Erős, nagyteljesítményű motorral készültek, így elbánnak a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörés esetén,  a csőtörés bemérés, akusztikus csőtörés bemérő műszerrel, hőkamerával történik. Probléma felderítéshez és ellenőrzéshez, a csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni bármilyen cső belsejét.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás során, a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóba), egy optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen szükséges tisztítófejet: keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, vagy fűrészes gyökérvágókat. Az acélspirált folyamatosan engedjük a gép segítségével a lefolyóba. Amennyiben rövidnek bizonyul, hosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik a gép”, amíg az eldugult cső szabaddá nem válik, a víz szabadon elfolyik.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást.  A gép, a csövekben dolgozik.

 

Keményebb problémákhoz, zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet használjuk

Ezt a technológiánkat akkor vetjük be, amikor már a Rothenberger R600 nem tud mit tenni.  Ekkor a magasnyomásos mosatás, vagyis a womázás jön. Általában ezt, kül térben használjuk fel. Ezt a technológiát elsősorban szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására vetjük be, ahol a dugulások már nagyon komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működése során szakembereink, a tisztítandó csatorna részébe, egy tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig.  A tömlő végén lévő cserélhető fúvókafejek, nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre. Ez megszabadítja a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól is. Vállaljuk, a non-stop duguláselhárítás Szigetszentmiklós womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás szeme, a kamerás cső-, vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat, innovatív megoldás a duguláselhárítás Budapest területén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál kiváló eszköz, hanem  lakásvásárlások esetén a teljes vezeték állapotának a feltérképezéséhez. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a kamerás csatornavizsgálattal sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamera által küldött színes „látványt” értelmezése. Ha van pl. egy repedés, akkor a szakember tudja felismerni azt (pontosan hol van, milyen mértékű a repedés, stb), és a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. Hajszálrepedésen sem siklik el, emiatt fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsejét. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye teljes egészén is (Budaörs). A hiba feltérképezése mellett, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

Csatorna kamerázás (32-600 keresztmetszetig), kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszeresen visszatérő probléma a dugulás.  Sajnos találkoztunk már a megyében olyan problémával is, mint  amikor nedvesedett a fal, vagy talajsüllyedést tapasztaltunk. Ez az eszköz alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, vagy a lefolyóba ejtett idegen tárgyat.

Hogyan működik ez a gyakorlatban Duguláselhárítás Szigetszentmiklós?

Először is megtisztítjuk azt a lefolyót, vagy csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Ha szükséges, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha „tiszta a terep”, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetjük, a világos képeket, felvételeket. Mivel itt található egy jeladó is, így egy vevő egységgel a föld felszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben szükséges, minimális bontással. Ez az eszköz, egy teljes térképet ad a cső belsejéről: megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Strang duguláselhárítás Szigetszentmiklós, a földszinten élők örömére

Mire is gondolunk ekkor, mi az a strang?

Strangnak hívjuk, a cső fővezeték gerincágátamelyre csatlakoznak a mellékágak, azaz, a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak esetében jellemző probléma a strang eldugulása.

A gyakorlatban ez úgy néz ki: amikor eldugul a cső és nem tud elfolyni a víz, akkor sajnos, a földszinten élőket kezdi elönteni, a felgyülemlett szennyvíz.

Ilyenkor nagyon gyors segítség szükséges, ugyanis, az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak stb. Ez a víz mind a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha ilyen problémát tapasztal, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, miszerint nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Szigetszentmiklós eső és szennyvíz szivattyúzással

Sajnos előfordulhat, miként egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú (egy rongy vagy nagyobb tárgy stb. miatt), megáll, működése hiányába,  a víz eláraszthat mindent.   Ilyen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni,  pl. az idegen tárgyat kivenni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők problémája. Ma már a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Másféle probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami nincs ugye. Ekkor keresnek meg bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víz kiszivattyúzásához.

 

 

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, csőtörés esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban előfordulhat bármikor, hogy eldugul a mosogató, a mosdó, vagy feljön a víz a fürdőszobába. Ekkor próbálunk azonnal megoldásra találni, és megvásároljuk a szomszédnak is „ jól bevált” egyszerű  csőgörényt vagy csőkígyót, avagy a csatorna spirált.  Biztosak vagyunk abban: jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget is meg kell fizetni -, spirál, mellyel, sipp-supp, és lehet, hogy  megoldjuk a problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az,  biztosan ne maradjon a lefolyócsőbe. 

(Ritkán jut eszébe az embernek egyből a szakembert hívja, gondolván biztos drága lesz! Pedig mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból két fajtát találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül, kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kismértékű dugulás házilag is megoldható. A választható méretekből, a vastagabb 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, miszerint biztosabb lehessen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej ,lándzsa fej,kaparó fej

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmas

Buzogányos fúró: fellazítására használjuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, illetve, a csőben lévő kicsi tárgyak felaprítására. Ezek után, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagok darabolásához, iszapodáshoz  használjuk.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, illetve a csövekben megrekedt ágak aprításához használjuk. A két utas gyökérvágó pedig kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagoknál eltávolításához használjuk.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, amikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a cső belsejét, megelőzve, késleltetve ezzel a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz használjuk: gipsz, betonlerakódás.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, amikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezés során, például:

●      csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták

Az is előfordulhat, hogy az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a csőrendszer.

 

A dugulás másik lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák:

A leggyakoribb lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-,WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?

Vegyszerek, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyak amelyek véletlenül, vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyóba.

 

 Vegyszerek

Nem is gondolnánk, hogy a vegyszerek milyen károkat tudnak okozni nemcsak a mi életünkben, hanem a lefolyók „élettartamában” is.

Manapság mindenhez vegyszert alkalmazunk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez,a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd a vegyszerek eltávolításához is másfajta vegyszert használunk, hiszen eszközeink tisztántartásához is más-más vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, hogy ezek a szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a cső falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb anyagok is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. A gondok megelőzése céljából szoktuk javasolni, hogy ha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk -  legjobb ecettel és forróvízzel, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legjobb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A mosogató eldugulásában főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, hogy mennyi vízzel mosogatunk. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyóba pottyanó kupakok, hajcsatok, stb, a vécében a sok vécépapír, vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

Bármilyen dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten és Pest megye területén: +36 70 672 0236

Díj: Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Szigetszentmiklós duguláselhárítás árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!