Blog

Duguláselhárítás Diósd

Ha eldugult a lefolyórendszer a lakásban, a házban, a munkahelyen? Ha szivárog a víz, vizesedik a fal, akkor azonnal kell cselekedni, hogy ne legyen még nagyobb baj! Diósdi gyorsszolgálatunk mindig elérhető:

+3670 672 0236

 

Szakembereink 24 órás készenléti műszaki ügyeletünknek köszönhetően, azonnali megoldást nyújtanak Önnek! Duguláselhárítás Pest, Buda és a megye egész területén garanciával, kedvező áron!

 

 

Miben tudunk segítséget nyújtani Diósdon?

Professzionális duguláselhárítas mellett, vállalunk rendszeres karbantartási munkálatokat megelőzés céljából Pest megyében is. Bármilyen duguláselhárítást, vízvezetékkel kapcsolatos munkálatokat megoldunk:

●      Mosogató-, mosdó-, bidé-, pisouár-, kád-, zuhanyzó, zuhanytálca

●      Mosógép, WC-duguláselhárítás Diósd

●      Főlefolyó-, padlóösszefolyó-, strang-, csatorna-, esővíz elvezető duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtörés elhárítás, fűtéscső csőtörés elhárítás, szennyvízcső csőtörés elhárítás.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, non-stop fűtés szerelés, non-stop vízszerelés, non-stop szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás Budapest

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás

●      Csőtörés műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés

 

A munkálatokat tisztítással, szagtalanítással és fertőtlenítéssel zárjuk.

 

 

Mit is takar pontosan a duguláselhárítás Diósd?

A dugulás elhárítás, a dugulásokat szünteti meg, a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték-, vízkészülék szerelő munkájához, munkánkhoz tartozik: a megelőzés, a karbantartás, és a tisztítás, fertőtlenítés.

Hogy történik nálunk a duguláselhárítás Diósd?

Professzionális gépeinkkel, magas szakértelemmel, elsősorban falbontás nélkül igyekszünk a Diósd duguláselhárítás folyamatát elvégezni. Szolgáltatásaink során  mindig gyorsan, tisztán, olcsón dolgozunk,  és fix áron!

Szakembereink több éves tapasztalattal, a legfejlettebb eszközparkkal, a lehető legkörültekintőbb figyelemmel és precíz megoldásokkal végzik munkájukat beltéri-, és a  kinti problémák esetén egyaránt.

 

Bármilyen átmérőjű cső tisztítását el tudjuk végezni, így ügyfeleink között nem csak magánszemélyek, lakóházak szerepelhetnek, hanem kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.  Az általunk karbantartott lakótelep, sorház, de bármilyen ránk bízott családi ház, épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az eszközök állapotát, esetleg javasoljuk annak cseréjét, ha már nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása…

 

Duguláselhárítás eszközeink, amivel dolgozunk:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Mivel nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, emiatt nemcsak beltéri-, hanem szabadtéri munkákban is otthon vagyunk.

Gépeink hordozhatóak, nagy részük kis helyen, lakáson belül, tovább mozgatható.  Azonban alkalmasak a legkeményebb anyagok eltávolítására is: pl. beton, fém stb.

Cégünk munkatársai a szakma professzionális eszközét, a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Erős, nagyteljesítményű motorral készültek, így elbánnak a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörés esetén,  a csőtörés bemérés, akusztikus csőtörés bemérő műszerrel, hőkamerával történik. A gondok felderítéshez és ellenőrzéshez, a csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni bármilyen cső belsejét.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás alkalmával, a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóba), egy optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen szükséges tisztítófejet: keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, vagy fűrészes gyökérvágókat. Az acélspirált folyamatosan engedjük a gép segítségével a lefolyóba. Amennyiben rövidnek bizonyul, hosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor közreműködésével addig „dolgozik a gép”, amíg az eldugult cső szabaddá nem válik, a víz szabadon elfolyik.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást.  A gép, a cső belsejében dolgozik.

 

Keményebb problémákhoz, zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet használjuk

Ezt a technológiánkat akkor vetjük be, mikor már a Rothenberger R600 nem tud mit tenni.  Ekkor a magasnyomásos mosatás, vagyis a womázás jön. Általában kül térben használjuk fel. Ezt a technológiát elsősorban szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására vetjük be, ahol a dugulások már nagyon komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működésekor a tisztítandó csatorna részébe, egy tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig.  A tömlő végén lévő cserélhető fúvókafejek, nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre. Ez megszabadítja a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól is. Vállaljuk, a non-stop duguláselhárítás womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás szeme, a kamerás cső-, vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat, innovatív megoldás a duguláselhárítás Diósd területén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál kiváló kellék, hanem a megyei lakásvásárlások esetén a komplett vezeték állapotának a feltérképezéséhez. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), a csatornavizsgálatot követően sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamera által küldött színes „látványt” értelmezése. Ha van pl. egy repedés, akkor a szakember tudja felismerni azt (hol van, milyen mértékű a repedés, stb), és a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. Hajszálrepedés mellett nem siklik el, tehát fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsejét. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye teljes területén is: Érd, Budapest, Budaörs, Budakeszi, továbbá bármelyik kerület. A hiba feltérképezése mellett, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

Csatorna kamerázás (32-600 keresztmetszetig), kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszeresen visszatérő gond a dugulás.  Sajnos találkoztunk a megyében olyan problémával is, mint amikor nedvesedett a fal, illetőleg talajsüllyedést tapasztaltunk. Ez az holmi alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóba ejtett idegen tárgyat.

Hogyan működik ez a gyakorlatban Duguláselhárítás Diósd?

Először is megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Ha szükségszerű, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha „tiszta a terep”, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetjük, a világos képeket, felvételeket. Mivel itt található egy jeladó is, így egy vevő egységgel a föld felszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben muszáj, minimális bontással. Ez az eszköz, térképet ad a cső belsejéről: megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Strang duguláselhárítás Diósd duguláselhárítás, a földszinten élők örömére

Mire is gondolunk, mi az a strang?

Strangnak hívjuk, a cső fővezeték gerincágátamelyre csatlakoznak a mellékágak, azaz, a fogyasztók. Általában társasházak, emeletes házak kapcsán jellemző dolog a strang eldugulása. A gyakorlatban ez úgy néz ki, amikor eldugul a cső és nem tud elfolyni a víz, akkor sajnos, a földszinten élőket kezdi elönteni, a felgyülemlett szennyvíz. Ekkor nagyon gyors segítség szükséges, ugyanis, az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak stb. Ez a víz mind a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha efféle problémát tapasztal, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten egy órán belül a helyszínen vagyunk a megbeszélt időben (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Diósd eső és szennyvíz szivattyúzással

Sajnos előfordulhat, miként egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú (egy rong, nagyobb tárgy stb. miatt), megáll, működése hiányába,  a víz eláraszthat mindent.   Ilyen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni,  pl. az idegen tárgyat kivenni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők problémája. Manapság a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Másféle problémának számít a nagy esőzések miatt megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami nincs ugye. Ekkor keresnek meg bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víz kiszivattyúzásához.

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, dugulás, csőtörés esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban előfordulhat bármikor, hogy eldugul a mosogató, a mosdó, feljön a víz a fürdőszobába. Próbálunk azonnal cselekedni és megvásároljuk a szomszédnak is „ jól bevált” egyszerű  csőgörényt, csőkígyót, avagy a csatorna spirált.  Biztosak vagyunk abban, miszerint jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság a rossz minőséget is meg kell fizetni -, spirál, amivel, sipp-supp, és lehet, megoldjuk a problémát. Ebben az esetben is érdemes edzett acél spirált választanunk, nehogy a lefolyócsőben maradjon . 

(Ritkán jut eszébe ilyenkor az embernek egyből a szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Pedig mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból kétfajtát találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül, kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kismértékű dugulás házilag is megoldható a segítségével. A választható méretekből, a vastagabb 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej ,lándzsa fej,kaparó fej

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmas

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására használjuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, valamint a csőben lévő kicsi tárgyak felaprítására. Ezek után, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagok darabolásához, iszapodáshoz  használjuk.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, a csövekben megrekedt ágak aprításához használjuk. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagok vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagok eltávolításához használjuk.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, mikor a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a cső belsejét, megelőzve, késleltetve ezzel a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz használjuk: gipsz, betonlerakódás.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott: réges-régen valamikor, amikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezésnél, például:

●      ha a csatorna lejtési szöge nem optimális: nagyon lejt, kicsit sem.

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      a tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, emiatt nem használták

●      régi a csőrendszer.

 

A dugulás másik lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák. A leggyakoribb lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-,WC dugulás. A gyakorta felmerülő kérdések alapja: Mi okozhatja ezeket? Vegyszerek, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyak amelyek véletlenül, esetlegesen figyelmetlenségből kerülnek a lefolyóba.

Vegyszerek

Nem is gondolnánk, a vegyszerek milyen károkat tudnak okozni nemcsak a mi életünkben, hanem a lefolyók „élettartamában” is.

Manapság mindenhez vegyszert alkalmaznánk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez,a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd a vegyszerek eltávolításához is másféle vegyszert használunk, hiszen eszközeink tisztántartásához is más-más vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt le is rakódik és nincs rá garancia, miként segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, de ezek a szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a cső falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb anyagok is. De ugyanez a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni: 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk -  legjobb ecettel és forró vízzel, trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legjobb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A mosogató eldugulásában főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, mennyi vízzel mosogatunk. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a legnagyobb mumus, illetve lefolyóba pottyanó kupakok, hajcsatok, stb, a vécében a sok vécépapír, netán az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk felmosó fejet is és sorolhatnánk.

 

Duguláselhárítás Budapest - Duguláselhárítás Budakeszi - Duguláselhárítás Gyál - Duguláselhárítás Csepel.

Bármilyen dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten és Pest megye területén: +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!