Blog

Duguláselhárítás Csepel

Bármilyen duguláselhárítást, vagy vízvezetékkel kapcsolatos munkálatot megoldunk:

 

●      Mosogató duguláselhárítás, mosdó, padlóösszefolyó duguláselhárítása, bidé, pisouár, kád, zuhanyzó duguláselhárítás, zuhanytálca dugulása.

●      Mosógép vagy WC-duguláselhárítás bontás nélkül.

●      Főlefolyó -, padlóösszefolyó -, strang duguláselhárítás, csatorna duguláselhárítás, esővíz elvezető duguláselhárítás és lefolyó tisztítás.

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtöréselhárítás, fűtéscső és szennyvízcső csőtörésének elhárítása.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, 0-24 fűtésszerelés, non-stop vízszerelés, 0-24 szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás ugyanígy,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás.

●      Csőtöréshez műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés.

 

 

A duguláselhárítás munkálatokat tisztítással és egyben szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk.

 

 

Miről is szól a duguláselhárítás Csepel területén?

 

A dugulás elhárítás lényege, hogy a dugulásokat szünteti meg a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték és vízkészülék szerelő munkájához, tehát a mi munkánkhoz tartozik a megelőzés, a karbantartás és a tisztítás is, melyet fertőtlenítés követ, mindezt olcsón.

 

Hogyan történik velünk a duguláselhárítás Budapest vonatkozásában?

 

Szakszerű gépekkel dolgozunk, amihez nagy szakértelmet biztosítunk. Lehetőség szerint bontás nélkül végezzük el a duguláselhárítás folyamatát. Szolgáltatásaink ideje alatt mindig gyorsan dolgozunk, na és persze fix áron!

 

Minden szakemberünk több éves duguláselhárítás tapasztalattal dolgozik. A legfejlettebb eszközpark áll rendelkezésünkre, aminek köszönhetően körültekintő figyelemmel és precíz megoldásokkal végezzük munkánkat, beltéri- és kültéri problémáknál.

 

Bármely átmérőjű csőtisztítás, duguláselhárítás megvalósítható az eszközeinkkel. Ügyfeleink nem csak magánszemélyek, hanem lakóházak és kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.

Az szakemberinkkel karbantartott lakótelep, sorház, vagy bármely ránk bízott épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos eszközök állapotát. Szükségszerint javasoljuk annak cseréjét, ha a továbbiakban nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

 

Duguláselhárítás Csepel, eszközeink:

 

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan és nem utolsó sorban tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nem csak beltéri-, kültéri munkákban is részt tudunk vállalni.

Gépeink hordozhatóak, ez nagy kényelmet, mobilitást jelent. Nagy részük kis helyen is mozgatható, lakáson belül. Alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz is: pl. a beton vagy a fém.

Cégünk munkatársai a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet használják. Ez a szakma legjobb eszköze, ahogy a magasnyomással dolgozó csatornamosó berendezés szintén. A WOMA-t használják beltéri -, ugyanakkor kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Nagyon erősek, nagyteljesítményű motorral készültek, ezért el tudnak bánni a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörésnél a bemérés akusztikus bemérő műszerrel, egy hőkamerával történik. A probléma felderítéshez és ellenőrzéshez használható csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni akármilyen méretű csőnél.

Videóban bemutatjuk a Rothenberger R600 duguláselhárító működését:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás Budapesten így zajlik: a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóba) egy optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen ideális tisztítófejet. Ez lehet keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, fűrészes gyökérvágó. Az acélspirált folyamatosan engedjük a lefolyóba a géppel. Ha netán túl rövidnek bizonyul, akkor meghosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik”, amíg az út szabaddá nem válik és a víz szabadon el tud folyni.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást. Tiszta munkát végzünk, az csakis a csőben dolgozik.

 

Keményebb problémákhoz, mint a zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk.

Ha netalán a Rothenberger R600 nem tud mit tenni, akkor a magasnyomásos mosatás, avagy a womázás jön. Ezt a legtöbb esetben kültéren használatos. Ezt a technológiát legfőképp szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására alkalmazzuk, ahol a dugulások nagyon komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működése folyamán szakértőink, a tisztítandó csatorna részbe egy tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig. A tömlő végén a fúvókafejek cserélhetőek, nagy nyomással juttatják be a vízsugarat a problémás helyre. Megszabadítja a csövet az olyan anyagoktól is, mint a keményebb sóder, az építőanyag, az iszaplerakódás. 0-24 duguláselhárítás Csepel womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás szeme a kamerás csővizsgálat vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat innovatív megoldás a duguláselhárítás XXI területén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál hasznos eszköz, hanem lakásvásárlások esetén a vezeték állapotának a feltérképezése történhet vele. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a kamerás csatornavizsgálat után sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamerával küldött színes „látványt” értelmezése miatt. Ha van pl. egy repedés, akkor a szakember fel tudja ismerni, pontosan hol van és milyen mértékű a repedés, valamint a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. A hajszálrepedés mellett nem siklik el, ezért fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a csőbelsőt. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye egész területén is, beleértve a megye Csepel részét. A hiba feltérképezése mellett, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

A csatorna kamerázáskor 32-600 keresztmetszetig alkalmazható. Kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszerint visszatérő problémákat okoz a dugulás.  Sajnos találkoztunk olyan problémával is, amikor nedvesedett a fal, de olyat is láttunk, amikor talajsüllyedést okozott. Ez az eszköz alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóba ejtett idegen tárgyat egyaránt.

Hogyan működik a gyakorlatban a Duguláselhárítás Csepel?

Első lépésben megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, melyben a kamerát szeretnénk elindítani. Amennyiben szükségszerű, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha minden rendben, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetően világos képeket, felvételeket kapunk. Mivel itt található egy jeladó is, így egy vevő egységgel a földfelszín felett (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben kell, minimális bontással. Ez az eszköz komplett térképet ad a belsejéről: legyen az egy megakadt tárgy, valamilyen benőtt  növény, dugulás, repedés vagy törés.

 

Strang duguláselhárítás Csepel, a földszinten élők örömére.

Mi is az a strang?

Strangnak hívjuk, a fővezeték gerincágátamire csatlakoznak a mellékágak, azaz a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak kapcsán jellemző a strangok eldugulása, egyúttal a szakszerű duguláselhárítás Budapest.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, amikor eldugult és nem tud elfolyni miatta a víz, akkor sajnos a földszinten élőket kezdi elárasztani a felgyülemlett szennyvíz.

Ekkor nagyon gyors duguláselhárítás segítség szükséges, ugyanis, lehet az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak és a többi vizes tevékenységet végzik. Ez a víz a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha efféle problémát tapasztal, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben megtörténjen a duguláselhárítás XXI kerület kapcsán egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Csepel: eső és szennyvíz szivattyúzással!

Sajnos megeshet, miként egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú megáll (például egy rongy, illetőleg nagyobb tárgy miatt). Működése hiányában a víz eláraszthat mindent.  A duguláselhárítás ezen esetekben tart igényt a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők jellemző problémája. Manapság a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Más probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs. Ekkor keresnek meg minket, jellemzően rendszeresen, a fölösleges víz kiszivattyúzásához. (Ilyesmi duguláselhárítás esetekhez hívtak még minket: Budaörs, XIX kerületben) 

 

 

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek akármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, nagy esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban megeshet bármikor, hogy eldugul a mosdó, duguláselhárítás mosogató okán kell, vagy feljön a víz a fürdőben. Próbálunk azonnal módszert találni és megvásároljuk a szomszédnak is „jól bevált” egyszerű  csőgörényt vagy csőkígyót, avagy a csatorna spirált, netán vegyszerekkel is próbálkozunk.  Ilyenkor biztosak vagyunk benne, jó lesz az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget is meg kell fizetni -, spirállal, amellyel sipp-supp és lehetséges megoldani a duguláselhárítás problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az biztosan ne maradjon a lefolyócsőben. 

(Ritkán jut eszébe az embernek elsőre duguláselhárítás szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Ugyanakkor mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból kétfélét találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül: kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. Ideális szifon tisztításához, házi duguláselhárítás vonatkozásában. A kismértékű duguláselhárítás házilag is megoldható. A választható méretekből, a vastagabb, 6 mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy még biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csöveknél tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás okán választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej, kaparó fej.

Nézzük sorban, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződésekhez, fellazítására alkalmas

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására alkalmazzuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén

Villás vágófej: több funkciós, mert a csőbelsőben lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, valamint a csőben lévő kisméretű tárgyak felaprítására. Ezután, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagoknál darabolásához, iszapodáshoz  használatos.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződéseknél elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz, vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagoknál eltávolításához.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, amikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a belsejét, megelőzve, késleltetve ezzel a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz: gipsz, betonlerakódás.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, amikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezés alkalmával, például:

●      csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták

Az is előfordulhat, miszerint az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a rendszer.

 

A dugulás egyéb lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák:

A lehető leggyakoribb lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-, WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?

Vegyszerektől előfordulhat, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyak, amelyek véletlenül vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyóba.

 

 Vegyszerek

Nem is gondolnánk, de a vegyszerekkel óriási károkat tudunk okozni, nemcsak a mi életünkben, a lefolyók „élettartamában” is.

Manapság mindenhez vegyszert használunk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez, a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd azok eltávolításához is másik vegyszert alkalmaznánk, hiszen eszközeink tisztántartásához is eltérő vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, de ezek a szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a csövek falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb matériák is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogyha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk - javasolt ecettel és forróvíz kombinációjával, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legideálisabb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A duguláselhárítás XXI szempontjából mosogató eldugulása miatt gyakran esedékes. Ebben főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, mennyi vizet használunk mosogatáskor. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyóba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír , vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás közben kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten és Pest megye, duguláselhárítás XIX és XXI . kerület Csepel területén : +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Duguláselhárítás árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!