Blog

Duguláselhárítás Csepel

 

Dugulást észlel és kellene egy jó szakember a XXI. kerületben?

Hívjon minket, azonnal segítünk!

+36 70 672 0236

Vállalunk rendszeres szakszerű karbantartási munkálatokat megelőzés céljából és természetesen a professzionális duguláselhárítás Pest, Buda, Budaörs - Budapest szolgáltatásaink mindig rendelkezésre állnak!

Csepel duguláselhárítás XXI: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Erdőalja, Csepel-Erdősor, Csepel-Gyártelep, Csepel-Királyerdő, Csepel-Háros, Csepel-Királymajor, Csepel-Szigetcsúcs, Csepel-Szabótelep, Csepel-Csillagtelep, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb.

 

 

Miben tudunk megoldást nyújtani?

Szakterületeink:

●      Mosogató-, mosdó-, bidé-, pisouár-, kád-, zuhanyzó, zuhanytálca.

●      Mosógép, WC-duguláselhárítás.

●      Főlefolyó-, padlóösszefolyó-, strang-, csatorna-, esővíz elvezető duguláselhárítás, lefolyó tisztítás.

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtörés elhárítás, fűtéscső csőtörés elhárítás, szennyvízcső csőtörés elhárítás.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatornatisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, non-stop fűtés szerelés, non-stop vízszerelés, non-stop szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás.

●      Csőtörés műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés.

 

A munkálatokat tisztítással, szagtalanítással és fertőtlenítéssel zárjuk!

 

 

Mit foglal magába a duguláselhárítás?

A dugulás elhárítás maga a szennyvízvezetékekben szünteti meg a dugulásokat. A vízvezeték-, vízkészülék szerelő munkájához tartozik a megelőzés, a karbantartás és a tisztítás, fertőtlenítés.

 

Hogyan történik nálunk a duguláselhárítás?

Magas szakértelemmel végezzük a duguláselhárítás Csepel folyamatát, professzionális gépeink vannak. Szolgáltatásaink alkalmával mindig gyorsan, tisztán, ár szempontjából olcsón dolgozunk. Fix áron, elsősorban bontás nélkül igyekszünk ellátni a problémát.

Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek. Biztosítjuk számukra, hogy a legfejlettebb eszközparkkal dolgozhassanak, így kerek egész a profizmus munkájuk során. Precíz megoldásokkal, bel-, és a kültéri problémák esetén egyaránt helyt tudnak állni.

 

Duguláselhárítás Csepel

Akármilyen átmérőjű csőnek el tudjuk végezni a tisztítását! Ügyfeleink közt nem csak magánszemélyek és lakóházak szerepelnek, hanem kommunális létesítmények, szervizek és kórházak is. Az általunk karbantartott lakótelep, sorház, de akármely ránk bízott épület esetében alaposan ellenőrizzük, és szükség szerint javítjuk ezeket az eszközöket vagy javasoljuk azok cseréjét, amennyiben már nem alkalmas munkára: pl. létra vagy szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása…

 

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Kezdhetnénk akár ott is, hogy amikor régen az épületet tervezték, akkor a tervezés során megeső hiányosságok miatt a:

●      Csatorna lejtési szöge nem optimális: nagyon lejt, illetőleg kicsit sem.

●      Nem jó a tisztítóakna elhelyezése.

●      Tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták.

Az is előfordulhat, hogy az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a csőrendszer.

A leggyakrabban bekövetkező lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-, WC dugulás.

A dugulás másik lehetősége a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák.

Na de mi okozhatja ezeket?

Azok az agyagok, amelyek véletlenül, avagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyóba, mint: zsírok, ételmaradékok, vegyszerek (tisztítószerek és duguláshoz alkalmazott vegyszereink), kisebb-nagyobb szilárd tárgyak.

 

Térjünk egy kicsit ki jobban ezekre:

Vegyszerek

Nem is sejtenénk, hogy milyen károkat tudnak okozni a vegyszerek. És nemcsak a mi életünkben, hanem a lefolyók „élettartamában” éppúgy.

Jellemzően mindenhez vegyszert használunk. A mosogatáshoz, a mosáshoz, az öblítéshez, a mosogatógéphez, a mosógéphez, a WC-hez még több fajtát is. Ebből következik pluszba a vegyszerek eltávolításához az egyébfajta vegyszerek, hiszen eszközeink tisztán tartásához mind más és más vegyszer lesz a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt jól lerakódik. Arra nincs rá garancia, hogy tényleg segít a probléma megoldásában.

De ha ennyit vegyszerezünk és ügyelünk a tisztításra, akkor miért következik be mégis a legrosszabb? Eszünkbe sem jutna, hogy ezek a szerek, a zsíroldók – főleg a gyengébb minőségűek – milyen szépen megtapadnak a csövek falán. Ezután az idővel még könnyebben megrekedhetnek az egyéb anyagok is. De egyébként hasonló a helyzet a tusfürdők és samponok, valamint folyékony szappanokkal is. Emiatt javasoljuk a 2-3 hetente,  esetleg havonta történő tisztítást és fertőtlenítést. Mivel célszerű elvégezni? A legjobb ecettel és forró víz kombinációjával, vagy a másik csodaszerrel, a trisóval. Így folyamatosan és teljes mértékben megtörténhet a lefolyótisztítás is. Az ecet és a trisó nem mellesleg olcsó szerek, szinte a legjobbak a lefolyó duguláselhárítása tekintetében!

Szilárd anyagok

Kezdjük a leggyakoribbal, a mosogató eldugulásával. Főként a maradékok, zsírok, a lefolyóba öntött kávézacc a ludas. Az is sokat nyom a latban, hogy mennyi vizet alkalmazunk a mosogatáskor, illetőleg van e szűrőnk a mosogatóba? Ezeknek előnyös tulajdonsága: felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket, ezeket a megfelelő helyre tegyük.

 A fürdőszobában a lefolyóba pottyanó kupakok, a hajcsatok, satöbbi, hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve a vécében a túl sok vécépapír okoz bajt vagy az a fajta guriga, amelyik nem ázik el, ha bedobjuk. De találkoztunk a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval (érdemesebb a kagylóra tapadókat választani). Megszokás, hogy előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, kisállat almot, de találtunk felmosó fejet is és sorolhatnánk még, hogy mikkel szoktunk találkozni a munkánk során.

 

Mit tegyünk, ha mégis magunk szeretnénk megbirkózni a dugulással?

A csatornaspirálból két fajtát találni az üzletekben: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Már nevéből is kiderül, hogy kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kismértékű dugulás házilag is megoldható a segítségével, ha minden jól megy és nem érnek meglepetések. A választható méretekből a vastagabb, 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a hasznos házi praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és a speciális fejeknek köszönhetően többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej, kaparó fej.

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró: a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmazható.

Lapátfejű fúró: a szilárdabb anyagok darabolásához, iszaposodáshoz.

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására használjuk.

Tölcséres fúró: fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás alkalmával.

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében a zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, illetve, a csőben lévő kisméretű tárgyak felaprítására. Ezek után vagy továbbjut a csőben vagy kivehetjük a visszavezető fúróval.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, illetve a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó pedig kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagok vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagok eltávolításához használjuk.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, mikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a cső belsejét, megelőzve, késleltetve a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz vesszük igénybe: gipsz, betonlerakódás.

 

Duguláselhárítás eszközeink, melyekkel dolgozunk:

Professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan és tisztán oldhatjuk meg a dugulást. Köszönhetően a nagy teljesítményű eszközöknek, nemcsak beltéri-, hanem kültéri munkákban is otthon vagyunk.

Gépeink hordozhatóak, nagy részük kis helyen, a lakáson belül tovább mozgatható.  Ettől függetlenül alkalmasak a legkeményebb anyagok eltávolítására is: pl. fém vagy beton, satöbbi.

 

A duguláselhárítás szeme: kamerás cső-, csatornavizsgálat.

Innovatív Magyarországon a kamerás csővizsgálat. A kamerás csatornavizsgálat nemcsak a vélhető dugulások kialakulásánál kiemelkedő eszköz, hanem például lakásvásárláskor, ha a teljes vezeték állapotát szeretnénk feltérképezni.

Efféle tapasztalatunk volt, mikor a kamerás csatornavizsgálattal az újdonsült  vásárlókat biztosíthattuk a csővezeték kielégítő állapotáról. A szakmai tudás mindenképpen elkél a használatához, mert a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben rutint kíván, másrészről a kamera által küldött színes „látványt” értelmezni is kell. Ha pl. van egyfajta repedés, akkor a szakember fel tudja mérni, pontosan merre található, milyen mértékű és a további problémákat is egyúttal felfedezheti. Hajszálrepedésen sem siklik el, avagy fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsejét.

Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára, a hiba feltérképezésén túl pedig kitűnő megoldás az ellenőrzésre is (Pest megye teljes területén).

A csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig jó megoldás, ha rendszeresen visszatérő probléma a dugulás, még a tisztítások ellenére is. Olyan problémákkal is találkoztunk a megyében, amikor a fal nedvesedését észleltük vagy éppen talajsüllyedést tapasztaltunk. Eszközünk képes felderíteni a pici repedéseket, a töréseket, valamint a lefolyóba ejtett idegen tárgyakat.

Itt mutatjuk be, hogyan is működik a gyakorlatban:

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

Hogyan működik a gyakorlatban: Duguláselhárítás Csepel?

Első lépésben megtisztítjuk a lefolyót, csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Hogyha szükséges, a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkát.

Ha tiszta a terep, elindítjuk a kameránkat. A fejen megtalálható világító LED –nek köszönhetjük a világos képeket, felvételeket. Mivelhogy itt található rajta a jeladó is, így egy vevő egységgel a föld felszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Az eredmény kielemzésével célzottan tudjuk megoldani a problémát, lehetőség szerint bontás nélkül, de amennyiben szükséges, minimális bontással. Ez az eszköz teljes térképet ad bentről: legyen az megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

Cégünk a szakma professzionális eszközét: a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával. A dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében erős, nagyteljesítményű motorral készülnek, így bánnak el a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörés esetén a bemérés akusztikus csőtörés bemérő műszerrel, hőkamerával történik. A probléma felderítéséhez és ellenőrzéséhez a csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes képet alkotni.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600?

Amikor csőspirálos duguláselhárításról van szó, a csőrendszerbe, ami lehet mondjuk egy lefolyó, optimális méretű acélspirált engedünk le, aminek az elejére az éppen szükséges tisztítófejet csatlakoztatjuk. Lehet keresztlapos-, lapos fúró-, tölcséres-, buzogány-, vagy fűrészes gyökérvágó. A gép segítségével folyamatosan engedjük a lefolyóba az acélspirált, amennyiben rövidnek bizonyul, meghosszabbítjuk (60 m-ig). Mindaddig dolgozik a gép, míg a víz szabadon el tud folyni, tehát amíg szabaddá nem válik az eldugult csőbelső. Ez köszönhető a funkcionális fejeknek és az erős motornak. Ne aggódjon, a gép belül dolgozik, ezért nem koszoljuk össze otthonát a használat közben!

 

Non-stop duguláselhárítás Csepel womával:

Vannak esetek, amikor a Rothenberger R600 már nem tud elég hatékony lenni, olyankor a magasnyomással működő mosatást alkalmazzuk, vagyis a womázás lesz a megoldás.

A keményebb problémákhoz a magasnyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk, többek között zsírtalanításhoz.

Ezt külső térben működtetjük úgy általában, mivel leginkább ezt a technológiát szennyvíztárolók és külső csatornák tisztításánál vetjük be. Ahol a dugulások túlságosan komolyak, magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Szakembereink a tisztítandó csatorna részébe csúsztatják a tömlőt a dugulás pontjáig.  Nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre a tömlő végén lévő fúvókafejek, amelyeket cserélni lehet. Ez a folyamat meg tudja szabadítani a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

Strang duguláselhárítás Csepel:

Mire gondolunk ilyenkor, mi az a strang?

A cső fővezeték gerincágát strangnak nevezzükerre csatlakoznak a mellékágak, vagyis a fogyasztók.

Általában a társasházak, emeletes házak esetében jellemző a strang eldugulása, ami a földszinten élők esetében jelent gondot.

Sajnálatos módon a földszinten élőket kezdi elönteni a felgyűlt szennyvíz, mikor eldugul a csövünk, melyen át nem tud elfolyni a víz.

Ilyenkor a segítség nagyon gyorsan szükséges, ugyanis sokszor hátrány, ha az emeleten élők nem is észlelik a problémát és tovább használják a WC-t, fürdőszobát, zuhanyoznak, mosnak stb. Ez a sok víz mind a földszinti lakó helységébe halmozódik, ami óriási probléma.

Ha ilyesmit tapasztal, ne habozzon, azonnal hívjon bennünket akár este is! A nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Csepel eső és szennyvíz szivattyúzással.

Sajnos megtörténhet, hogy az eldugult a WC-be az átemelő szivattyú megáll, és működésének hiányában eláraszt mindent a víz (rongy, nagyobb tárgy miatt).

Ilyen esetekben kellenek a szivattyúk, hiszen a dugulás megszüntetéséhez – az idegen tárgy kivételéhez - első körben a vizet kell kiszivattyúzni. Ez jellemzően a régebbi  szennyvízátemelők problémája. Immáron a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

 

Más jellegzetes komplikáció a nagy esőzések után megtelő pince vagy épp a garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs is. Ekkor keresnek meg bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víz kiszivattyúzásához.

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármely okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, csőtörés esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban előfordulhat bármikor, hogy a mosdó, továbbá mosogató eldugul, netán feljön a víz a fürdőszobába. Ilyenkor próbálunk azonnal megoldást találni, és megvásároljuk a szomszédnak is „jól bevált” egyszerű csőgörényt, csőkígyót, azaz a csatorna spirált.  Meg vagyunk győződve róla, hogy jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető olcsó, pár forintos spirál – habár manapság már a rossz minőséget is meg kell fizetni -, amivel elképzeléseink szerint simán megoldjuk a problémát. Ebben az esetben inkább érdemes az edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az semmiképp se maradjon a lefolyócsőben. 

Az első gondolatunk nem az ilyenkor, hogy szakembert hívjunk, hisz azt feltételezzük, hogy drága lesz a munkája. Pedig mennyi időt és energiát, nem mellesleg felesleges pénzkiadást úsznánk meg vele!

Duguláselhárítás SzigetszentmiklósDuguláselhárítás SzigethalomDuguláselhárítás Gyál.

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, Budapesten mindegyik kerület Csepel kapcsán és Pest megye területén: +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján.

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben, hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!