Blog

Duguláselhárítás Gyál

Dugulás miatt nem folyik el a szennyvíz? Az elhárítás a mi dolgunk Budapesten és Pest megyében!

06706720236

 

De mi okozhatja ezeket?

Vegyszerektől előfordulhat, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyaktól, amelyek véletlenül, illetőleg figyelmetlenség során kerülnek a lefolyókba.

Hasznos tippek megelőzéshez:

A dugulás egyéb lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák, a lehető leggyakrabban előforduló lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-, WC dugulás.

Vegyszerek

Tán nem is sejtenénk, de a vegyszerekkel óriási károkat tudunk okozni, nemcsak a mi életünkben, a lefolyók „élettartamában” is.

Nem is gondolnánk, de ezek a szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a csövek falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb matériák is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogyha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk - javasolt ecettel és forróvíz kombinációjával, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a megfelelő lefolyótisztítás is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legideálisabb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony. Manapság mindenhez vegyszert használunk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez, a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd azok eltávolításához is másik vegyszert alkalmaznánk, hiszen eszközeink tisztántartásához is eltérő vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe a duguláselhárítással, ami aztán az évek alatt jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Szilárd anyagok

A duguláselhárítás XXI szempontjából mosogató eldugulása okán gyakran esedékes. Főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, mennyi vizet használunk mosogatáskor. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyókba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír, pl. az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás közben kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

Akármilyen jellegű duguláselhárítást, vízvezetékkel összefüggő munkálatot megoldunk!

 

Szolgáltatásaink:

●   Mosogató duguláselhárítás, mosdó bontás nélkül, padlóösszefolyó duguláselhárítása, bidé, pisouár, kád, zuhanyzó duguláselhárítás, zuhanytálca dugulása.

●   Mosógép, WC-duguláselhárítás bontás nélkül.

●   Főlefolyó -, padlóösszefolyó -, strang duguláselhárítás, csatorna duguláselhárítás, esővíz elvezető duguláselhárítás és lefolyó tisztítás.

●   Vízcsőtörés hárítás, non-stop csőtöréselhárítás, fűtéscső és szennyvízcső csőtörésének hárítása.

●   Csőtöréshez műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.

●   Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés a vezetékek megkímélésével.

●   Non-stop duguláselhárítás womával, 0-24 fűtésszerelés, non-stop vízszerelés, 0-24 szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●   Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●   Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás Gyál duguláselhárítás Gyál.

●   Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás ugyanígy,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás.

 

A garanciával végzett duguláselhárítás munkálatokat tisztítással és egyben szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk.

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, mikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezés alkalmával:

  • csatorna lejtési szöge nem optimális: nagyonis lejt, nincs kellő lejtése.
  • nem jó a tisztítóakna elhelyezésetisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, amiatt nem használták
  • az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a rendszer.

 

Miről is szól a duguláselhárítás Gyál településen?

 

A dugulás elhárításnak a lényege, hogy a dugulásokat szünteti meg a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték és vízkészülék szerelő munkájához, tehát a mi munkánkhoz tartozik a megelőzés, a karbantartás és a tisztítás is, melyet fertőtlenítés követ, mindezt olcsón.

 

Hogyan zajlik velünk a duguláselhárítás Pest megye, Budapest környékén és Gyálon?

Szakszerű gépekkel dolgozunk, amihez nagy szakértelmet biztosítunk. Lehetőség szerint falbontás nélkül elvégezzük a duguláselhárítás Gyál folyamatát. Szolgáltatásaink idején mindig gyorsan dolgozunk, na és persze fix áron! Minden szakemberünk több éves duguláselhárítás tapasztalattal dolgozik. A legfejlettebb eszközpark áll rendelkezésünkre, aminek hála körültekintő figyelemmel és precíz megoldásokkal végezzük munkánkat, bel- és kültéri problémáknál.

Bármilyen átmérőjű csőtisztítás, duguláselhárítás megvalósítható az eszközeinkkel. Ügyfeleink nem csak magánszemélyek, hanem lakóházak és kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.

Az szakemberinkkel karbantartott lakótelep, sorház, illetve akármely ránk bízott épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos eszközök állapotát. Szükségszerint javasoljuk annak cseréjét, ha a továbbiakban nem alkalmazható a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

 

Duguláselhárítás eszközeink:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan és nem utolsó sorban tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nem csak kül-, beltéri munkákban is részt tudunk vállalni. Gépeink hordozhatóak, ez nagy kényelmet, mobilitást jelent. Nagy részük kis helyen is mozgatható, lakáson belül. Alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz is: pl. a beton, fém.

Cégünk munkatársai a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet használják. Ez a szakma legjobb eszköze, ahogy a magasnyomással dolgozó csatornamosó berendezés szintén. A WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése céljából. Nagyteljesítményű motorral készültek, elképesztően erősek, el tudnak bánni a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörésnél a bemérés akusztikus bemérő műszerrel, hőkamerával történik. A probléma felderítéshez és ellenőrzéshez használható csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni akármilyen méretű csőnél.

Videóban bemutatjuk a Rothenberger R600 duguláselhárító működését:

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás Budapesten így zajlik: a problémás csőrendszerben optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen ideális tisztítófejet. Ez lehet keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, fűrészes gyökérvágó. Az acélspirált folyamatosan engedjük a lefolyóba a géppel. Ha netán túl rövidnek bizonyul, akkor meghosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik”, amíg az út szabaddá nem válik és a folyóvíz szabadon el tud folyni.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást. Tiszta munkavégzést garantálunk, az csak a csőben dolgozik.

Keményebb problémákhoz, mint a zsírtalanításhoz, a magas nyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk.

Ha netalán a Rothenberger R600 nem tud mit tenni, akkor a magasnyomásos mosatás, a womázás jön. Ezt a legtöbb esetben kültéren használatos. Ezt a technológiát legfőképp szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására alkalmazzuk, ahol a dugulások valóban komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működése folyamán szakértőink, a tisztítandó csatorna részbe tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig. A tömlő végén meglévő fúvókafejek, cserélhetőek, nagy nyomással juttatják be a vízsugarat a problémás helyre. Megszabadítja a csövet azoktól az anyagoktól is, mint a keményebb sóder, az építőanyag, az iszaplerakódás. 0-24 duguláselhárítás Gyál womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

Strang duguláselhárítás, a földszinten élők örömére.

Mi is az a strang?

Strangnak hívjuk, a fővezeték gerincágátamire csatlakoznak a mellékágak, azaz a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak kapcsán jellemzőek a strangok eldugulása, egyúttal a szakszerű duguláselhárítás Budapest.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, mikor eldugult és nem tud elfolyni miatta, akkor a földszinten élőket kezdi elárasztani a felgyülemlett szennyvíz.

Ekkor nagyon gyors duguláselhárítás segítség szükséges, ugyanis, lehet az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak és a többi vizes tevékenységet végzik. Ez a szennyvíz a földszinti lakó szobájába gyűlik, és ez óriási probléma.

Ha efféle problémát tapasztal, azonnal kereshet, a nap 24 órájában rendelkezésére állunk, hogy nagyobb károk nélkül, időben megtörténjen a duguláselhárítás, melynek kapcsán egy óra és a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás Gyál: eső és szennyvíz szivattyúzással!

Sajnos megeshet, miként az eldugult a WC-be az átemelő szivattyú megáll (például rongy, illetőleg nagyobb dolgok miatt). Működése hiányában a szennyvíz eláraszthat mindent.  A duguláselhárítás érdekében ezen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők tipikus problémája. Manapság a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Más probléma az nagy esőzésekkel megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs. Ekkor keresnek meg minket, jellemzően rendszeresen, a fölösleges vizek kiszivattyúzásához. (Ilyesmi duguláselhárítás esetekhez hívtak már minket: Pest megye egyéb településein.) 

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek akármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az dugulás, nagy esőzés miatt. A duguláselhárítás árak fixek.

 

Egyéb duguláselhárító kellékek

Otthonunkban megeshet bármikor, hogy eldugul a mosdó, duguláselhárítás mosogató okán kell, vagy feljön a víz a fürdőben. Próbálunk azonnal módszert találni és megvásároljuk a szomszédnak is „kiválóan bevált” egyszerű  csőgörényt, csőkígyót, avagy a csatorna spirált, netán vegyszerekkel is próbálkozunk.  Ilyenkor biztosak vagyunk benne, jó lesz az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget itt is meg kell fizetni -, spirállal, amellyel sipp-supp és lehetséges megoldani a duguláselhárítás problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az biztosan ne maradjon a lefolyócsőben. A vezetékek tisztítása, vagyis a csatornatisztítás mindig a duguláselhárítással függ össze, melyet akár bontás hiányában is elvégezhetünk. Gyálon olcsón biztosítjuk szolgálatainkat.

(Ritkán jut eszébe az embernek elsőre duguláselhárítás szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Ugyanakkor mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!) Árak duguláselhárítás vonatkozásában érdeklik?

 

A csatornaspirálból kétfélét találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál.

Otthoni megoldásként a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül: kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. Ideális szifon tisztításához, házi duguláselhárítás vonatkozásában. A kismértékű duguláselhárítás házilag is megoldható. A választható méretekből, a vastagabb, 6 mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy még biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirálok

Magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csöveknél tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás okán választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej, kaparó fej.

Nézzük sorba, melyik mire jó:

 

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződéseknél elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz, vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonlóan kemény  anyagoknál eltávolításához.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, ekkor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a belsejét, megelőzve, késleltetve a későbbi lerakódásokat.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz: gipsz, betonlerakódás.

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződésekhez, fellazítására való

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására alkalmazzuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén

Villás vágófej: több funkciós, mert a csőbelsőben zsírlerakódások lekaparására alkalmas, s a csőben lévő kisméretű tárgyak felaprítására. Ezután továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagoknál darabolásához, iszapodáshoz  használatos.

 

A duguláselhárítás szeme a kamerás csővizsgálat vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat innovatív megoldást jelent a duguláselhárítás területére vonatkozóan. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál hasznos kellékünk, hanem lakásvásárlások esetén a vezeték állapotának a feltérképezése történhet vele. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a kamerás csatornavizsgálatot követően sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamerával küldött színes „látványt” értelmezése folytán. Ha van pl. repedés, akkor a szakember fel tudja ismerni, pontosan hol van és milyen mértékű a repedés, valamint a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. A hajszálrepedés mellett nem siklik el, vagyis fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a csőbelsőt. Ez a kamera képes bármelyik lefolyó vizsgálatára a megye egész területén, Budapesten, Budaörs, Érd, egyúttal Gyálon. A hiba feltérképezése mellett, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

A csatorna kamerázáskor 32-600 keresztmetszetig alkalmazható. Kiváló praktika, ha a tisztítások ellenére rendszerint visszatérő problémákat okoz a dugulás.  Találkoztunk olyan problémával is, melynél nedvesedett a fal, de olyat is láttunk, mely talajsüllyedést okozott. Ez az berendezés fel tuja deríteni a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóban kikötő idegen tárgyat egyaránt. (utóbbi a gyermekesek családi életében gyakori)

Hogyan működik a gyakorlatban a Duguláselhárítás Gyál?

Első lépésben megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, melyben a kamerát szeretnénk elindítani. Amennyiben szükségszerű, akkor a duguláselhárítást elsőként kezdjük meg.

Ha minden rendben, elindítjuk a kameránkat. A fejen jelenlévő világító LED –del világos képeket, felvételeket kapunk. Mivel itt található jeladó is, így a vevő egységgel a földfelszín felett (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben kell, minimális bontással. Ez az eszköz komplett térképet ad a belsejéről: legyen az elakadó dolog, valamilyen benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Gyál duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás garanciával

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon, akár egy órán belül indulunk a helyszínre Pest megyében, kiszállási díj nélkül Budapesten: +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk!

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben, hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát adunk!

Duguláselhárítás árak, kiszállási díj

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!