Blog

Csőtörés bemérés

Drágább / olcsóbb?

Csőtörés bemérés csőtörés elhárítás

A vízcsövek idővel elöregednek, ami a legfőbb oka lehet annak, hogy vízszivárgással, csőtöréssel kell megküzdeni. Az időjárás és a folyamatos használat miatt elkerülhetetlen, hogy egyszer megadják magukat a csövek, de ha már egyszer megtörtént, akkor a legjobb amit itt tehetünk, hogy nem generálunk még több koszt és költséget.

A csőtörés pontos helye nem mindig látható szabad szemmel, sőt olykor a hagyományos eszközök segítségével sem lehet meghatározni azt. A burkolat felesleges megbontása helyett érdemes a műszeres bemérést választani, amely a repedések és a csőtörések helyét centiméteres pontossággal képes megállapítani!

 

Melyek a műszeres csőtörés bemérés legnagyobb előnyei?

 

Gyors és hatékony!

Mivel műszerrel pontosan behatárolható, hogy hol van a repedés vagy törés, ezért nem kell felbontani a teljes nyomvonalat. Annak helyreállítása és a rendszerszintű csőcsere időveszteséget is okozna, hiszen sokkal tovább tartana a javítás. Csak és kizárólag a hibahely közvetlen környezetében kell bontani és csakis a sérült csőszakaszt kell cserélni. Ezért is választják egyre többen a modern csőtöréselhárítást, aminek köszönhetően sok felesleges kiadást spórolhatnak meg maguknak. Mutatjuk, hogy miért éri meg jobban a csőtörés bemérés a vakon bontás helyett:

Olcsóbb!

Nem kell feleslegesen burkolatot bontani, javítani a falat, stb. Sokan nem is gondolnak rá, hogy a sittet, amit a bontással generálunk, el is kell szállítatni, ami szintén elkerülhető költségeket von magával, ha a műszeres csőtörés bemérést választjuk. Csak ott kell bontani a műszeres bemérés után, ahol tényleg feltétlenül szükséges. A műszeres diagnosztika hatalmas előnye tehát, hogy nem szükségszerű felforgatni a lakást vagy az udvart, mert a kert felásása, a nyomvonal teljes feltárása, a falak vésése nélkül bemérhető a hiba helye. Az próbb elkerülhetetlen bontásokat pedig lényegesen könnyebb viszaállítani.

A biztosító fizet!

A biztosítónak is érdeke, hogy minél kevesebb költséggel járjon a hibaelhárítás egy káreseménynél, hiszen akkor neki is kevesebbet kell visszatérítenie. Ezek a modern épületgépészeti eszközök csökkentik a költségeket, tehát a biztosítók is egyre inkább belátják, hogy megéri finanszírozni a műszeres bemérést. Annak azonban érdemes utánajárni, hogy melyik típusú módszereket támogatja a biztosító.

Ha tehát Ön rendelkezik biztosítással, akkor érdemes a bemérést választani, mert nem csak a feltárási költségeken spórolhat, hanem a helyreállítás terén is kevesebb kiadással számolhat!

 

Csőtörés bemérés műszerrel – Hogyan és mivel?

A beméréshez használt eszközök rendkívül hasznosak, ezek a műszerek a ház minden felületén és a felületek alatt-, mögött-, fölött képesek eredményeket adni, ezzel együtt felfedni a szivárgás pontos helyét!

Talajmikrofon:

Minden talajhoz más és más mikrofonra van szükség attól függően, hogy milyen a föld. Ezzel szűkíthető a kör, hamarabb megtalálható a probléma helye. Nincs vezetékük, decibelben méri a vízszivárgást és az EQ szűrő segítségével kiszűri a nem releváns hangokat. Egy méteres pontossággal képes behatárolni a csőtörés vagy vízszivárgás pontos helyét.

 

Korrelációs csőtörés bemérés:

A korrelátor a kilépő víz keltette zajt méri. A hidrofon rezgésérzékelők a szivárgás zaját veszik fel, ezután a korrelátor felé továbbítják azt, amely értékelést végez, majd kiszámítja a csőtörés helyét. A rezgésérzékelőket a vizsgálni kívánt csőszakasz két végére helyezzük. A hidrofonnal felvett zajok továbbjutnak a korrelátor felé. A fogadott jelen alapján pedig kiszámolja a csőtörés pontos helyét. Van 5 ponton mérő eszköz is, ez a multi korrelátor. Ahol nagy a zaj napközben és zavaros lenne mérés, ott alkalmazzák leginkább, hiszen előre programozható, be lehet állítani a megadott időre. A nagyforgalmú utak mellett, irodaházakban sikeresen alkalmazható ez a módszer. Miután begyűjtötte az adatokat, összehasonlította és kiértékelte azokat, a beépített GPS a törés pontos helyét határozza meg.

 

Elektroakusztikus csőtörés bemérés:

Némileg hasonlít a korrelációs vizsgálathoz, viszont ennél a módszernél egy tesztpálca segítségével kerül behatárolásra a hiba helye. A hozzá szükséges további eszköz a tapintómikrofon, ami felveszi a zajok keltette rezgéseket. Több ponton kell felvenni ezeket a zajokat (vízakna, tolózár, tűzcsap). Ezután a talajmikrofonnal meghatározzuk a legerősebb zajforrást, melyről grafikus kép is készül, sőt a frekvencia-spektrum is látható.

 

Jelzőgázos csőszivárgás vizsgálat:

Kisméretű sérülések esetében alkalmazható a leginkább, ahol a talajmikrofon és a korrelációs mérések által nem kapunk pontos eredményt. A gyanús csőszakaszt hidrogénnel töltjük fel, ezután következhetnek a mérések. Szintén felhasználható módszer új csőszakaszok esetén a nyomáspróbához.

 

Csőtörés bemérés ár

Akárhogy is tűnik elsőre, ne gondolja azt, hogy a csőtörés bemérés ezekkel a műszerekkel drágább művelet, mert épp ellenkezőleg! Ha mindent összeszámolunk, hogy hagyományos módon, ezen eszközök nélkül mennyibe kerülne a feltárás és a helyreállítás, akkor sokkal nagyobb összeg jönne ki végül. A modern technológiák alkalmazása megtérülő befektetés, és mint említettük a biztosító sok esetben fedezi ezeknek a vizsgálatoknak a bevetését. 

A modern megoldások az épületgépészetben mind az ügyfelek kényelmét szolgálják. A házakba épített csőrendszerek el vannak rejtve a falakba, padlóba, a földbe vagy éppen a gipszkartonok közé, hogy ne legyenek szem előtt. Esztétikailag ez sokat lendít az ingatlanon, viszont ha olyan probléma merül fel, amihez ezeket a rendszereket ellenőrizni, javítani kell, akkor nehezebb hibafeltárással kell számolnunk. Miért kellene egy teljes padlózatot vagy egy komplett falat felvésni, ha egyszer van egyszerűbb megoldás is?

A helyszínre érkezés során felmérjük a terepet és eldöntjük, hogy melyik műszerrel tudjuk hatékonyan feltérképezni a probléma forrását. A csőtörés bemérés feladatait kellő szakértelemmel végezzük, így nyugodtan ránk bízhatja a munkát, segítünk a lehető leghamarabb felfedezni a szivárgás helyét, amennyiben nincs arra egyértelmű jel. A keresés ilyen szempontból rövid időn belül eredménnyel zárjulhat. Így tehát sokat köszönhetünk a diagnosztikai eszközöknek, melyekkel cégünk is dolgozik. A legtöbbször bontás nélkül oldódhat meg az olyan probléma, mint a vízszivárgás vagy éppen a csőtörés. Legyen nagyobb vagy akár kisebb szivárgás, a csőtörést könnyen el tudjuk hárítani a megfelelő műszerek segítségével. Amennyiben a csőtörés bemérés árak érdeklik, telefonszámunkon részletes tájékoztatást tudunk adni, duguláselhárítás igényénél ingyenes helyszíni felmérést biztosíthatunk.

Nincs többé fölösleges felfordulás, mert úgy is elvégezhető a feltárás, hogy kevesebb kosszal jár a dolog! A problémát és annak helyének felmérését erre tekintettel akkár még olcsóbban is megúszhatja, mint gondolná! Fontos, hogy addig, amíg ki nem érünk, zárja el a főcsapot, hogy ne folyjon el még több víz feleslegesen.

 

Ha szivárog a víz, zárja el a főcsapot és hívjon minket!

A műszeres beméréssel pontosan meghatározható a probléma helye.

Pest megye, Budapest területén gyors kiszállás mellett történik a csőtörés bemérése. Kamerás csatornavizsgálat miatt is hívhat bennünket!

Telefonszámunk: +3670 672 0236

Amint megtaláljuk a hibát, azonnal megkezdődhet a munka, hiszen minden speciális műszer kéznél lesz!

Minden jog fenntartva

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!