Blog

WC dugulás

WC dugulás Budapest vagy környékén?

 

Dugulás esetén hívjon!

Azonnal indulunk!

Non-stop elérhetőek vagyunk!

Kedvező árakon dolgozunk!

 

Duguláselhárítás Budapest vagy a környékén? Mi vagyunk a megoldás!

Hívjon most: +36 70 672 0236

Dugulások esetén mit tehet Ön? - Házi módszerek dugulások ellen.

 

Egy-két praktikus tanáccsal segítünk Önnek, hátha sikerül házilag megoldania a dugulás elhárítását.

Dugulás esetén először mindenki a vécépumpa után nyúl. Nagyon helyesen is, hiszen ezt ilyen esetekre találták ki. Olykor a pumpa és az otthoni praktika, tippek is beválhatnak esetleg, azonban túl nagy dugulásnál sajnos már nem feltétlenül járunk ezekkel sikerrel. A probléma általában ott kezdődik, amikor ez a módszer már nem segít. Nézzük tehát végig a lehetőségeket:

A háztartásban előforduló dugulásnak két kardinálisan eltérő oka lehet: a felgyülemlett zsíros alapú anyagok (krémek, olajok, zsírok, stb.), a másik pedig mint a felgyülemlett vízkövek, vízkövesedés (a kettő kombinációja is létezik természetesen, hiszen a felgyülemlett recés vízköveken könnyebben megtapad minden, ami a lefolyóba kerül.) Ezt azért nagyon fontos tudni, mert a zsírokat a lúgos kémhatású szerek oldják, a vízkövet pedig a savas kémhatású (például: a vízkőre az ecet, forró vízzel lehet megoldás, a zsíros eldugulásra pl. a trisó  forró vízzel.) Tehát olykor lefolyótisztító helyett a legjobb lesz, ha ecetet alkalmazunk, máskor pont fordítva.

Ennek ismeretében a dugulás elhárításánál, a savas kémhatású oldószereket válasszuk. A vécék dugulása nagy általánosságban azért történik meg, mert a felgyülemlett vízkő szűkíti a cső keresztmetszetét. Ezeken tapad meg minden, amit a vécébe dobunk (olyan anyagok, mint az ételmaradék, műanyag illatosító tartó, állati alom, tisztítókendő, stb.). Megakad ez- az, aztán már semmi nem megy le. Igen gyorsan megtörténik a dugulás.

A pumpás próba után, jöhet az ecet és forró víz keveréke, majd újra pumpálás. Ez akkor fog működni, ha a dugulás nem volt nagy. (Az arány lehet fél liter ecet + egy liter forró víz a WCbe, és ennek arányos többszörösei. 30 percig hagyjuk benne, majd leöblíthetjük, és megismételhetjük.)

Ha ez sem működött, akkor a dugulás nem éppen az egyszerűbb fajta. Ekkor a dugulás elleni kemikáliákat kipróbálhatjuk. Nem vagyunk hívei a vegyszereknek, a környezetünket károsító anyagoknak, de ez is megoldás lehet. A kereskedelemben kapható kimondottan erre a célra forgalomban lévő termékek segíthetnek.

Ha nem jött a vár eredmény így sem, akkor marad a sósav! Ez kimondottan makacs dugulás esetére való. A sósav lemarja a vízkövet, szennyeződéseket. Egy éjszakára hagyjuk benne (WC ablakot nyissuk ki és maradjon úgy reggelig, és mivel nagyon-nagyon életveszélyesen ártalmas, használjunk maszkot, ne szívjuk be a gőzét!!), majd másnap zúdítsuk le forró vízzel. Ha sikerrel jártunk, akkor már csak azt kell elolvasni, amelyet a megelőzés alatti részben írtunk le, hogy még egyszer ne történjen meg a WC eldugulása!

 

Ha nem jártunk sikerrel, akkor a következő számon érkezik a segítség:

+36 70 672 0236

Hívjon, azonnal indulunk Önhöz, elvégezni a dugulás elhárítását!

 

Amennyiben továbbra is szeretnénk házilag megoldani a problémát, akkor jöhetnek a mechanikai megoldások, hiszen ilyenek is vannak! Ehhez a következő szerszámokat vegyük elő, vagy szerezzük be: kézi spirált, gépi spirál, csőgörény. (A mechanikai megoldásokat a vegyszerek előtt érdemes bevetni annak, akinek van tapasztalata és eszköze hozzá.) Ne felejtsünk fertőtleníteni, ez utóbbi megoldás esetében! Az ecet fertőtlenít! A háztartásban előforduló minden fajta dugulás esetére  érdemes elolvasni a vécé és mosdó, kád, lefolyó, mosogató Duguláselhárítás házilag című cikkünket.

 

WC-k dugulásának megelőzése – hogy ne ismétlődjön meg a probléma!

 

Ha teljesen túljutottunk a vécénk dugulásának elhárításán és minden a megszokott „mederben” folyik, akkor érdemes egy kis időt fordítanunk a megelőzés információira, habár mi szívesen megyünk ügyfeleinkhez!

Mit tegyünk a WC dugulás megelőzése érdekében?

Ha tudjuk, hogy milyen anyagok, folyamatok okozzák a dugulást, és hogyan előzhetjük meg, és ezt betartjuk, akkor problémamentes lehet évtizedekig a vécénk működése, már ami a dugulást érinti.

A vécéket úgy alakították ki, hogy rendeltetésszerű használatával, rendszeres „tisztításával”, nem alakul ki dugulás. A tisztítás nemcsak magára a WC kagylóra, lefolyóra, csésze területére értendő, hanem a tartály és szifon karbantartására is. Vízkőtől való megtisztítás szükséges minkét helyen. Ha a tartály alkatrészei vízkövesednek, kevesebb vízzel fog öblíteni, és ez duguláshoz vezet. A kagyló lefolyót is rendszeres időközönként, szintén ecetes forró vízzel, vagy sósavas tisztítással tartsuk karban. (Nagyon veszélyes a sósav belélegezve! Mit tegyünk ha megtörtént a baj?)

  1. Tehát a vécédugulás megelőzése érdekében, rendszeres időközönként tisztítsuk meg a vízkőtől a lefolyót és a tartály alkatrészeit.

A WC dugulások leggyakoribb okai közé tartozik, a sok WC papír használat, kevés vízzel való leöblítése. A vízzel nem szabad itt spórolni, mert a megfelelő öblítéshez adott mennyiségű víz szükséges.  Ha ezt a vízmennyiséget mindig felezzük,  akkor félúton kialakul a dugulás, mert nincs, ami levigye a kagyló tartalmát.

  1. Szükséges a megfelelő mennyiségű vízzel való öblítés!

Főleg emeletes házakban jellemző megoldás az, hogy mindent a WC-be dobnak: Ételmaradék, kisállat alom, sár a cipőről, föld a növényről, illatosító tartó, sorolhatnánk.

Ezek mind-mind a dugulás okozói lehetnek. Lehet, hogy „ez még lement, hú, az is”, de a valahányadik már nem fog, mert összegyűltek valahol a csőben és akadályt képeztek.

  1. A WC lefolyót ne használjuk „mindenes szemetesnek”, mert biztos dugulást okozunk vele.

 

Ha ügyfeleink ügyelnek erre a három dologra, akkor valószínű, hogy nem fogunk találkozni vécé dugulás elhárításával kapcsolatban! Mi az ügyfeleinkért vagyunk! A duguláselhárító szakember az eldugult csatorna kisebb és nagyobb dugulások megszüntetése érdekében dolgozik. Hívjon fel minket bátran, ha nem tudja leengedni a lefolyón a vizet otthon vagy munkahelyén, mi korrekt árak mellett vágunk bele a munkába!

 

Hívjon, ha megtörtént a baj, azonnal indulunk,

kiszállási díj

+36 70 672 0236

Non-stop WC duguláselhárítás

Budapest és környéke!

 

Budapest duguláselhárítás kapcsán non-stop elérhetőek vagyunk, azonnal indulunk! Pontos, precíz munkát végzünk!  A WC-k duguláselhárítását fertőtlenítéssel, szagtalanítással zárjuk!

 

Dugulás elhárítása Budapesten és környékén kedvező árakon, azonnali indulással:

 

I.kerület, duguláselhárítás II. kerület, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, duguláselhárítás XI. kerület, XII, XIII, XIV, XV, XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXI, XXII, XXIII kerület vonatkozásában. De Pest megyében rendelkezésre állunk akár azonnali kiszállással: duguláselhárítás Gyál, Csepel, duguláselhárítás Budaörs, Kőbánya, Kispest, Üllő, Vecsés, Maglód és Zugló. Illetve nem csak ezeken a helyszíneken vagyunk jelen, hanem több, sőt számos településen.

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!