Blog

Kamerás csatornavizsgálat

Duguláselhárítás kamerás segítséggel

Mi az, amit tudni kell a kamerás csatornavizsgálat elvégzéséről?

A csatorna kamerázás jó lehetőség arra, hogy belülről is megvizsgáljuk a csöveket, csővezetékeket. Ezt anélkül megtehetjük, hogy bármilyen jellegű bontási munkát kelljen elvégezni. Ilyenkor az is látszik, hogy milyen műszaki állapotban van, tehát az is pontosan meghatározható, hogy milyen hosszú, mennyi idős a szennyvíz hálózat, mennyire van elöregedve és milyen élettartamot jósolhatunk neki.

A vizsgálattal az is láthatóvá válik, hogy a föld alatt milyen rákötések vannak a csővezetékre, láthatjuk azok állapotát, részletgazdag képet kaphatunk a teljes rendszerről, tehát vége a vakon tapogatózásnak, nem lesznek meglepetések az után, hogy leengedtük a kamerát.

A kamerás csatornavizsgálat során felvétel is készíthető azon túl, hogy valós időben nézhetjük a monitoron a csövek belsejét. A felvételen szerepel a dátum, idő, valamint számos további információ arról a szakaszról, amit vizsgáltunk. Ha szükséges, a biztosító felé bizonyíték erejű lehet a felvételünk, ezzel pedig alátámaszthatja a kárigényre való jogosultságát.

 

A csatorna kamerázás bármelyik csőben keletkezett hiba gyors és pontos feltárását teszi lehetővé. Ha otthonában gond van a csőrendszerrel, például nem folyik le rendesen a szennyvíz, az alsó szinten indokolatlan vizesedés van a plafonon vagy bármilyen egyéb hibát észlel, hívjon minket - kamerás csatornavizsgálattal gyorsan, bontás nélkül megoldjuk a problémát!

 

Mikor ajánlott optikai csatornavizsgálatot kérni?

  • A folyamatosan visszatérő dugulások miatt.
  • Csatorna törések és sérülések okán.
  • Ha túl sok a gyökérbenövés vagy gyakoriak a talajmozgások.
  • Átépítések esetében.

 

A mosogató, mosdó vagy kézmosó, a padlóösszefolyó, pisouár, zuhanyzó és kád dugulása kapcsán mindenképp megéri kamerás csatornavizsgálatot kérni, mert a kamerával bontás nélkül is fel lehet mérni, hogy mi okozhatja a gyakori dugulásokat. Ezek általában azért fordulnak elő rendszeresen, mert növekvő mértékű a vízkövesedés és a zsírok lerakodása, elzsírosodás, de nem csak ez a probléma jellemző, hanem okozhatja idegen tárgy is, akár építési törmelék.

Ha netán elrepedt a cső, illetve csupán szivárog a víz belőle, az is jól kivehető egy ilyen vizsgálat alkalmával, tehát ha pörög a vízszámla vagy a dugulás visszatérő vendég a lakásban, olyankor sokkal olcsóbb megoldás a kamerázást választani, mintsem a bontást, mikor már nincs már megoldás.

 

A mai technológiák segítségével, a csatornavizsgáló kamerával különböző mélységben és eltérő vastagságú csöveket lehet feltérképezni. Attól függően, hogy milyen átmérőjű a cső, úgy tökéletesen ki lehet választani a kamerás csővizsgálat esetén szükséges kisebb vagy nagyobb fejű kamerát. A csővizsgálat során olyan duguláselhárító szakemberrel dolgozunk, aki a munka elvégzését kellő tapasztalattal tudja ellátni.

A legkisebb kamerával:

2 cm alatti fejméretű kamera: kisméretű szennyvízvezetékekben (konyhai-, fürdőszobai lefolyók) vizsgálódhatunk vele.

 

A legnagyobb kamerával:

Már 100 méteres szakaszok is vizsgálhatók, mint például a WC vagy a főgerinc csatornavezetékei, sőt az udvari lefolyók esetében is kiváló eszköz.

 

A kamerás csatornavizsgálat menete:

Ahhoz, hogy a csatornát meg tudjuk vizsgálni, a kamerát egy üvegszálas berudaló, betoló rúd segítségével toljuk a csatornába. Köszönhetően a kamerára szerelt világításnak, tökéletes megvilágításban elemezhetjük a csővezeték belsejét, hiszen az teljes keresztmetszetben jól belátható. Amennyiben a csővezeték hibás, azt egyből ki lehet szúrni, tehát a problémát ott egyből fel lehet ismerni. Azt is meg tudjuk vizsgálni, hogy megfelelő-e a csatorna lejtése, nem beszélve az illesztésekről, hiszen ha ott valami gond van, akkor azt is érdemes mielőbb orvosolni.

Oké, bent van a kamera a csatornában, de honnan tudjuk, hogy pontosan hol is járunk? Hogyan lehet meghatározni, mi a gond? Szerencsére ezek a korszerű eszközök már olyan kiegészítéssel vannak ellátva, mint a méterszámláló, aminek hála pontosan meg tudjuk határozni a pontos távolságot. Plusz az integrált berudaló a nyomvonal keresésben is segít. Ugyan a kamera hatalmas segítséget jelent a vizsgálatok során, azt nem árt kihangsúlyozni, hogy csak hozzáértő személy fogja felismerni a hibákat, ezért kizárólag a megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt bízunk meg ezzel a feladattal! Ez fontos részlet abban az esetben, ha így szeretnénk feltárni a probléma forrását.

Szolgáltatásaink Pest megye területén több településen, Budapesten modern kamerás rendszer segítségével elérhetők, mely a lefolyó minden szegletét képes felmérni, hogy bontás nélkül is megoldható legyen a dugulás elhárítása.

Milyen árak jellemzőek a kamerás csatornavizsgálatra? Részleteket már telefonos érdeklődés során is biztosítani tudunk, a nap nagy részében elérhetőek vagyunk, ha SOS duguláselhárításra volna szüksége! Korrekt áron dolgozunk, korszerű felszereléssel, magas szintű szakértelemmel. Keressen minket bátran, ha gondja akadt a szennyvízzel, ha vízvezeték szerelésre lenne szüksége!

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!