Blog

Duguláselhárítás XVII. kerület

 

Hogyan történik a duguláselhárítás 17. kerület kapcsán?

Professzionális gépeinkkel és persze az nélkülözhetetlenül fontos: kompetens szakértelemmel első sorban bontás, falbontás nélkül próbáljuk a 17. kerületi duguláselhárítás folyamatát véghezvinni. Szolgáltatásaink alkalmával mindig gyorsan, tisztán, olcsón dolgozunk, meglepetések és bontás nélkül végezzük a feladatokat, fix áron, garanciával!

Szakembereink több éves tapasztalattal, a legfejlettebb eszközparkkal, a lehető legkörültekintőbb figyelemmel és precíz megoldásokkal végzik munkájukat beltéri és kültéri problémák terén.

 

 

Miben tudunk megoldást nyújtani?

Professzionális duguláselhárítas mellett vállalunk még továbbá rendszeres karbantartási munkálatokat is, a megelőzés céljából Pest megyében. Bármely jellegű duguláselhárítást vagy vízvezetékkel kapcsolatos munkálatot meg tudunk oldani, legyen az:

●      Mosogató duguláselhárítás 17. kerületben, mosdó, zuhany, bidé, pisouár, kád, zuhanyzó, zuhanytálca.

●      Mosógép, WC duguláselhárítás XVII.kerület.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés.

●      Csőtörés műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtörés elhárítás, fűtéscső csőtörés elhárítás, szennyvízcső csőtörés elhárítás.

●      Strang, csatorna, főlefolyó és padlóösszefolyó, esővíz elvezető duguláselhárítás 17. kerület, lefolyó tisztítása.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, non-stop fűtés szerelés, vízszerelés, szennyvízcső szerelés, duguláselhárítás vomával.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás 17. kerület.

 

 

Akármilyen átmérőjű cső tisztítását el tudjuk végezni köszönhetően kiváló felszereltségünknek, így nemcsak magánszemélyek, lakóházak szerepelnek ügyfeleink között, hanem kórházak vagy éppen kommunális létesítmények és szervizek szintúgy. Az általunk karbantartott lakótelep, sorház, vagy bármely ránk bízott épületet ellenőrizzük és javítjuk a vele kapcsolatos eszközök állapotát vagy javasoljuk annak cseréjét, ha már nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

Ami még fontos: a munkálatokat tisztítással és fertőtlenítéssel, egyúttal szagtalanítással zárjuk!

 

Duguláselhárítás eszközeink, amivel dolgozunk:

 

A duguláselhárítás szeme, a kamerás cső-, vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, avagy a kamerás csatornavizsgálat egy mondhatni innovatív megoldás a duguláselhárítás terén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál kiváló eszköz, ámde a lakásvásárlások esetén a komplett vezeték állapotának a feltérképezéséhez egyaránt alkalmas. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a kamerás csatornavizsgálatot követően sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamera által küldött színes „látványt” értelmezése. Ha van pl. repedés, a szakember tudja felismerni azt (hogy helyileg hol van, milyen mértékű a repedés), és a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. Nem siklik el a hajszálrepedés mellett, emiatt fontos, hogy mindenképpen hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsejét. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye teljes területén is. Az ellenőrzésre is kiváló megoldás és a hiba feltérképezése terén szintén bevált módszerünk.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

Csatorna kamerázás (32-600 keresztmetszetig), kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszeresen visszatérő probléma a dugulás.  Sajnálatosan találkoztunk már a olyan problémával is, mint  amikor nedvesedett a fal, vagy talajsüllyedést tapasztaltunk. Ez az eszköz alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, vagy a lefolyóba ejtett idegen tárgyat.

 

Cégünk munkatársai a szakma professzionális eszközét, a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Erős, nagyteljesítményű motorral készültek, így elbánnak a legnehezebb dugulásokkal is. Duguláselhárítás: Csőtöréskor a bemérés akusztikus bemérő műszerrel, hőkamerával zajlik Budapest XVII kerület esetében is. Probléma felderítéshez és ellenőrzéshez, a csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni bármilyen csőnek a belsejét.

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan, oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nemcsak beltéri-, hanem kültéri munkákban is részt tudunk vállalni.

Mivel gépeink hordozhatóak, emiatt nagy részük nem csak fix és kis helyen, hanem a lakáson belül könnyedén tovább mozdítható. Azonban, alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz is, mint amilyen a beton, a fém és a többi.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás során, a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóba), optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen szükséges tisztítófejet. Lehet lapos fúró, keresztlapos fúró, tölcsére, buzogány, lapos fúró vagy fűrészes gyökérvágókat. Az acélspirált folyamatosan engedjük a gép segítségével a lefolyóba. Ha netán rövidnek bizonyulna, abban az esetben hosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor addig dolgozik, míg az eldugult csövünk szabaddá nem válik, a víz szabadon elfolyik.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást.  A gép a csőben kerül alkalmazásra.

Keményebb problémákhoz, zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet használjuk

Ezt a technológiánkat olyankor vetjük be, amikor már a Rothenberger R600 nem tud mit tenni.  Ekkor a magasnyomásos mosatás, vagyis a womázás jön. Általában ezt, kültérben használjuk fel. Ezt a technológiát szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására vetjük be, ahol a dugulások már nagyon komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működésekor szakembereink, a tisztítandó csatorna részébe tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig.  A tömlő végén lévő cserélhető fúvókafejek, nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre. Ez megszabadítja a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól is - nonstop duguláselhárítás womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

 

Mitől tud eldugulni otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai lehetnek:

Régen, amikor a házat, az épületet tervezték, elnézhettek valamit a tervezéskor, pl.:

●      csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.

●      tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, emiatt nem használták

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

Ugyanakkor az is lehet, hogy az ingatlanban szimplán régi a csőrendszer.

 

A dugulás egyéb lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák:

A leggyakoribb lefolyódugulások: konyhai dugulás, fürdőszobai dugulás, WC dugulás.

De mi váltja ki ezeket?

Okozhatja vegyszerek és zsírok állandó jelenléte, de ételmaradékok is, valamint kisebb-nagyobb szilárd tárgyak amelyek véletlenül, vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyókba.

 

 Vegyszerek

Lehet, nem is gondolnánk, de a vegyszerek nagy károkat tudnak okozni a lefolyók élettartamában.

Manapság szinte mindenhez vegyszert veszünk elő: a mosogatáshoz, mosáshoz, a mosogatógéphez, a mosógéphez, a WC-hez pedig több fajtát is. Előbbiek eltávolításához is újabb vegyszert használunk, hisz eszközeink tisztán tartásához is kell. Tehát mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt le is rakódik és sajnos nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, hogy ezek a szerek, zsíroldók – főleg a gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a csövek falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb fajta anyagok is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogy ha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk -  legjobb ecettel és forró vízzel, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legjobb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A mosogató eldugulásában főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, hogy mennyi vízzel mosogatunk. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Hasznos, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, ill. lefolyónkba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír , vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban Duguláselhárítás XVII. kerület?

Először is megtisztítjuk azt a lefolyót, vagy csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Ha szükséges, a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha „tiszta a terep”, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetjük, a világos képeket, felvételeket. Mivel itt található jeladó is, így a vevő egységgel a földfelszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémánkat megoldani, amennyiben szükséges, minimális bontással. Ez az eszköz teljes térképet ad a cső belsejéről: az akár megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Strang duguláselhárítás XVII. kerület, a földszinten élők örömére

Mi az a strang?

Strangnak nevezzük a cső fővezeték gerincágát. Erre csatlakoznak a mellékágak, azaz a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak esetében tipikusan jellemző probléma a strang eldugulása.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amikor eldugul a cső és nem tud elfolyni a víz, akkor sajnálatos módon a földszinten élőket kezdi elönteni, a felgyülemlett szennyvíz.

Ilyenkor nagyon gyors segítség szükséges, ugyanis akik az emeleten élnek – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, zuhanyoznak, használják a WC-t, mosnak. Ez a víz mind a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha ilyen problémával találkozik, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten 1 órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás XVII. kerület eső és szennyvíz szivattyúzással

Sajnos előfordulhat, hogy az eldugult a WC-be az átemelő szivattyú (egy rongy vagy csak nagyobb tárgy miatt), megáll, működése hiányába,  a víz eláraszthat mindent. Ilyen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni,  pl. az idegen tárgyat kivenni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk. Ez többnyire a régebbi szennyvízátemelők jellemző problémája. Ma már inkább csak a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

A másik probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs. Ekkor keresnek meg bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víz kiszivattyúzásához.

 

Gépeink olyan nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, jelentsen az dugulást, csőtörést esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök - duguláselhárítás XVII kerület

Otthonunkban előfordulhat bármikor, hogy eldugul a mosogató, a mosdó, vagy feljön a víz a fürdőszobába. Ilyenkor próbálunk azonnal megoldást találni, és megvásároljuk a szomszédnak is „jól bevált” egyszerű  csőgörényt vagy csőkígyót, azaz a csatorna spirált.  Biztosak vagyunk abban, hogy jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető, pár forintos spirált alkalmazni, mellyel sipp-supp és lehet, hogy  megoldjuk a problémát. Ebben az esetben érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy az már biztosan ne maradjon ott a lefolyócsőben. 

(Ritkán jut eszébe ilyenkor az embernek, hogy egyből a szakembert hívja, gondolván biztos drága lesz! Pedig mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból két fajtát találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül, hogy kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kismértékű dugulás házilag is megoldható a vele. A választható méretekből, a vastagabb 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy biztosabb lehessen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej,kaparó fej

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmas

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására használjuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás kapcsán

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, de a csőben lévő apróbb tárgyak felaprítására is. Ezek után, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagoknak a darabolásához, iszapodáshoz  használjuk.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, illetve a csövekben megrekedt ágak aprításához használjuk. A két utas gyökérvágó pedig kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz, azok vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény anyagokhoz, azok eltávolításához használjuk.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, amikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a cső belsejét, megelőzve, késleltetve ezzel a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz használjuk: gipsz, betonlerakódás.

 

Budapest mely területein dolgozunk: Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákoskert, Rákoshegy, Akadémiaújtelep, Régiakadémiatelep, Madárdomb, Rákosmente, Nagytarcsa.

Továbbá: Albertfalva Dobogó Gazdagrét Gellérthegy Hosszúrét Kamaraerdő Kelenföld Kelenvölgy Kőérberek Lágymányos Madárhegy Őrmező Sasad Sashegy Péterhegy Dobogó Tabán Újbuda Budaörs, Maglód, Dunakeszi, Gödöllő, Óbuda. De ezen kívül a duguláselhárítás Budapest XII kerületben is van, ahogy Budán: I., II., III., XI., XII., XXII. kerület, és Pesten: IV., V. kerület, valamint VI., VIII., IX., X., XIII., XIV. kerület, XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII. kerület területén végzünk szakszerű szerelést és karbantartást.

 

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, duguláselhárítás Budapesten és Pest megye területén : +36 70 672 0236

 Ingyenes felméréssel, fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is.

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás árak

Kiszállási díj ügyfeleink számára

 

 

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!