Blog

Duguláselhárítás XI. kerület

Ha eldugult a lefolyórendszer a lakásban, a házban, a munkahelyen, vagy csak szivárog a víz, vizesedik a fal, azonnal kell cselekedni, hogy ne alakuljon ki még nagyobb baj! Szakembereink 24 órás készenléti műszaki ügyeletünknek köszönhetően, azonnali megoldást nyújtanak Önnek! Duguláselhárítás Pest, Buda és a megye egész területén garanciával, bontás nélkül és kedvező áron!

+36706720236

 

Mit is takar pontosan a duguláselhárítás XI. kerület?

A dugulás elhárítás a dugulásokat szünteti meg, a szennyvízvezetékekben megfelelő módon. A vízvezeték-, vízkészülék szerelő munkájához, munkánkhoz tartozik: a megelőzés, a karbantartás, és a tisztítás, fertőtlenítés.

Hogyan történik nálunk duguláselhárítás 11. kerület kapcsán?

Professzionális gépeinkkel, magas szakértelemmel, első sorban bontás, falbontás nélkül igyekszünk a duguláselhárítás folyamatát elvégezni. Szolgáltatásaink alkalmával mindig gyorsan, tisztán, olcsón dolgozunk,  és fix áron!

Szakembereink több éves tapasztalattal, a legfejlettebb eszközparkkal, a lehető legkörültekintőbb figyelemmel és precíz megoldásokkal végzik munkájukat beltéri-, és a  kültéri problémák esetén egyaránt.

Akármilyen átmérőjű cső tisztítását el tudjuk végezni, így nemcsak magánszemélyek, lakóházak szerepelhetnek, hanem kórházak, kommunális létesítmények, szervizek is.  Az általunk karbantartott lakótelep, sorház, vagy bármely ránk bízott épületet ellenőrizzük és javítjuk a vele kapcsolatos eszközök állapotát vagy javasoljuk annak cseréjét, ha már nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

 

 

Miben tudunk megoldást nyújtani?

Professzionális duguláselhárítas mellett, vállalunk rendszeres karbantartási munkálatokat megelőzés céljából Pest megyében is. Bármiféle duguláselhárítást, vagy vízvezetékkel kapcsolatos munkálatokat megoldunk, legyen az:

●      Mosogató-, mosdó-, bidé-, pisouár-, kád-, zuhanyzó, zuhanytálca

●      Mosógép, WC-duguláselhárítás

●      Főlefolyó-, padlóösszefolyó-, strang-, csatorna-, esővíz elvezető duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtörés elhárítás, fűtéscső csőtörés elhárítás, szennyvízcső csőtörés elhárítás.

●      Non-stop duguláselhárítás womával, non-stop fűtés szerelés, non-stop vízszerelés, non-stop szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás magasnyomású vízzel,  csőtisztítás womával, csatornatisztítás

●      Csőtörés műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamerás vizsgálata 32-600 keresztmetszetig

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés

 

A munkálatokat tisztítással, szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk.

 

Duguláselhárítás eszközeink, amivel dolgozunk:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan, tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, ezért nemcsak beltéri-, kültéri munkákban is otthon vagyunk.

Gépeink hordozhatóak, nagy részük kis helyen, lakáson belül, tovább mozgatható.  Azonban alkalmasak a legkeményebb anyagok eltávolítására is: pl. beton, fém stb.

Cégünk munkatársai a szakma professzionális eszközét, a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet, és a magasnyomású csatornamosó berendezést, a WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése érdekében. Erős, nagyteljesítményű motorral készültek, így elbánnak a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtöréskor,  a csőtörés bemérés, akusztikus bemérő műszerrel, hőkamerával zajlik. Probléma felderítéshez és ellenőrzéshez, a csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni bármilyen cső belsejét.

Videóban a Rothenberger R600 duguláselhárító gép:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás során, a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóba), optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen szükséges tisztítófejet: keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, vagy fűrészes gyökérvágókat. Az acélspirált folyamatosan engedjük a gép segítségével a lefolyóba. Amennyiben rövidnek bizonyul, hosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „munkálkodik a gép”, amíg az eldugult cső szabaddá nem válik, a víz szabadon elfolyik.

A gép használata közben nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást.  A gép, a cső belsejében kerül alkalmazásra.

Keményebb problémákhoz, zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet használjuk

Ezt a technológiánkat olyankor vetjük be, amikor már a Rothenberger R600 nem tud mit tenni.  Ekkor a magasnyomásos mosatás, vagyis a womázás jön. Általában ezt, külső térben használjuk fel. Ezt a technológiát főként szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására vetjük be, ahol a dugulások már nagyon komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működésekor szakembereink, a tisztítandó csatorna részébe tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig.  A tömlő végén lévő cserélhető fúvókafejek, nagy nyomással juttatják el a vízsugarat a problémás helyre. Ez megszabadítja a csövet a keményebb sóder, építőanyag, iszaplerakódástól is. Vállaljuk, a non-stop duguláselhárítás womával.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás szeme, a kamerás cső-, vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerás csővizsgálat, a kamerás csatornavizsgálat, innovatív megoldás a duguláselhárítás terén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál kiváló eszköz, ámde a lakásvásárlások esetén a komplett vezeték állapotának a feltérképezéséhez egyaránt alkalmas. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), amikor a kamerás csatornavizsgálatot követően sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamera által küldött színes „látványt” értelmezése. Ha van pl. repedés, a szakember tudja felismerni azt (hogy helyileg hol van, milyen mértékű a repedés), és a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. Hajszálrepedés mellett nem siklik el, ezért fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsejét. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Pest megye teljes területén is. A hiba feltérképezése mellett, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

Csatorna kamerázás (32-600 keresztmetszetig), kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszeresen visszatérő probléma a dugulás.  Sajnálatosan találkoztunk már a olyan problémával is, mint  amikor nedvesedett a fal, vagy talajsüllyedést tapasztaltunk. Ez az eszköz alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, vagy a lefolyóba ejtett idegen tárgyat.

Hogyan működik ez a gyakorlatban Duguláselhárítás XI. kerület?

Először is megtisztítjuk azt a lefolyót, vagy csatornát, amiben a kamerát szeretnénk elindítani. Ha szükséges, a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha „tiszta a terep”, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetjük, a világos képeket, felvételeket. Mivel itt található jeladó is, így a vevő egységgel a föld felszín fölött (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémánkat megoldani, amennyiben szükséges, minimális bontással. Ez az eszköz teljes térképet ad a cső belsejéről: az akár megakadt tárgy, benőtt  növény, dugulás, repedés, törés.

 

Strang duguláselhárítás XI. kerület, a földszinten élők örömére

Mire is gondolunk ilyenkor, mi az a strang?

Strangnak hívjuk, a cső fővezeték gerincágátamelyre csatlakoznak a mellékágak, azaz, a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak esetében jellemző probléma a strang eldugulása.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amikor eldugul a cső és nem tud elfolyni a víz, akkor sajnálatos módon a földszinten élőket kezdi elönteni, a felgyülemlett szennyvíz.

Ilyenkor nagyon gyors segítség szükséges, ugyanis, az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak stb. Ez a víz mind a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha ilyen problémával találkozik, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben elvégezhessük a duguláselhárítást! Budapesten 1 órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás XI. kerület duguláselhárítás eső és szennyvíz szivattyúzással

Sajnos előfordulhat, hogy az eldugult a WC-be az átemelő szivattyú (rongy vagy nagyobb tárgy satöbbi miatt), megáll, működése hiányába,  a víz eláraszthat mindent.   Ilyen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni,  pl. az idegen tárgyat kivenni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők problémája. Ma már a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

A másik probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami nincs ugye. Ekkor keresnek meg bennünket jellemzően rendszeresen, a felesleges víz kiszivattyúzásához.

 

Gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek bármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, jelentsen az dugulást, csőtörést esőzés miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök - duguláselhárítás XI kerület

Otthonunkban előfordulhat bármikor, hogy eldugul a mosogató, a mosdó, vagy feljön a víz a fürdőszobába. Ilyenkor próbálunk azonnal megoldást találni, és megvásároljuk a szomszédnak is „ jól bevált” egyszerű  csőgörényt vagy csőkígyót, azaz a csatorna spirált.  Biztosak vagyunk abban, hogy jó lesz nekünk az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget is meg kell fizetni -, spirált alkalmazni, mellyel sipp-supp és lehet, hogy  megoldjuk a problémát. Ebben az esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az,  biztosan ne maradjon a lefolyócsőbe. 

(Ritkán jut eszébe ilyenkor az embernek, hogy egyből a szakembert hívja, gondolván biztos drága lesz! Pedig mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

 

A csatornaspirálból két fajtát találunk a boltokban: van a kézi és a gépi spirál:

 

Otthoni megoldásként, a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül, hogy kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. A kismértékű dugulás házilag is megoldható a segítségével. A választható méretekből, a vastagabb 6, mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy biztosabb lehessen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Ezek magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás oka szerint választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej ,lándzsa fej,kaparó fej

Nézzük sorba, melyik mire jó:

Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződések fellazítására alkalmas

Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására használjuk.

Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás kapcsán

Villás vágófej: több funkciós, mert a csövek belsejében lévő zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, illetve, a csőben lévő apróbb tárgyak felaprítására. Ezek után, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval

Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagok darabolásához, iszapodáshoz  használjuk.

Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, illetve a csövekben megrekedt ágak aprításához használjuk. A két utas gyökérvágó pedig kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződések elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagok vágására lett fejlesztve.

Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonló kemény  anyagok eltávolításához használjuk.

Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, amikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a cső belsejét, megelőzve, késleltetve ezzel a későbbi lerakódást.

Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz használjuk: gipsz, betonlerakódás.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, amikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezéskor, például:

●      csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták

Az is előfordulhat, hogy az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a csőrendszer.

 

A dugulás másik lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák:

A leggyakoribb lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-,WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?

Vegyszerek, zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyak amelyek véletlenül, vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyókba.

 

 Vegyszerek

Nem is gondolnánk, hogy a vegyszerek milyen károkat tudnak okozni nemcsak a mi életünkben, de a lefolyók „élettartamában” is.

Manapság mindenhez vegyszert kapunk elő: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez,a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd a vegyszerek eltávolításához is másik vegyszert használunk, hiszen eszközeink tisztán tartásához is más-más vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek alatt jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is gondolnánk, hogy ezek a szerek, zsíroldók – főleg a gyengébb minőségű – milyen szépen megtapadnak a cső falán, amelyen idő elteltével könnyebben megrekedhetnek az egyéb anyagok is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogy ha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk -  legjobb ecettel és forró vízzel, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legjobb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

 

Szilárd anyagok

A mosogató eldugulásában főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, hogy mennyi vízzel mosogatunk. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Hasznos, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket.

 A fürdőszobában a hajszálak a leggyakoribb mumus, illetve lefolyónkba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír , vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás folyamán kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

Budapest mely területein dolgozunk: Albertfalva Dobogó Gazdagrét Gellérthegy Hosszúrét Kamaraerdő Kelenföld Kelenvölgy Kőérberek Lágymányos Madárhegy Őrmező Sasad Sashegy Péterhegy Dobogó Tabán Újbuda Budaörs, Maglód, Dunakeszi, Gödöllő, Óbuda. De ezen kívül a duguláselhárítás Budapest XII kerületben is van, ahogy Budán: I., II., III., XI., XII., XXII., és Pesten: IV., V., VI., VIII., IX., X., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII. is végzünk szakszerű szerelést, karbantartást.

Duguláselhárítás Csepel - Duguláselhárítás Budaörs - Duguláselhárítás Biatorbágy - Duguláselhárítás Telki.

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal, hívjon bizalommal, akár egy órán belül indulunk a helyszínre, duguláselhárítás Budapesten és Pest megye területén : +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk, az elvégzett munka alapján

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben,  hétköznap és ünnepnapokon is.

Munkánkra 30 napos garanciát vállalunk!

Duguláselhárítás árak

Kiszállási díj ügyfeleink számára

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!