Blog

Duguláselhárítás Budaörs

Bármilyen duguláselhárítást, vagy vízvezetékkel kapcsolatos munkálatot megoldunk:

Szolgáltatásaink:

●      Mosogató duguláselhárítás, mosdó, padlóösszefolyó duguláselhárítása, bidé, pisouár, kád, zuhanyzó duguláselhárítás, zuhanytálca dugulása.

●      Mosógép vagy WC-duguláselhárítás bontás nélkül.

●      Főlefolyó -, padlóösszefolyó -, strang duguláselhárítás, csatorna duguláselhárítás, esővíz elvezető duguláselhárítás és lefolyó tisztítása.

●      Vízcsőtörés elhárítás, non-stop csőtöréselhárítás, fűtéscső és szennyvízcső csőtörésének elhárítása.

●      Non-stop duguláselhárítás woma eszközzel, 0-24 fűtésszerelés, non-stop vízszerelés, 0-24 szennyvízcső szerelés, non-stop duguláselhárítás vomával.

●      Fűtéscső szerelés, fűtéscső korszerűsítés, vízcső korszerűsítés, szennyvízcső építés.

●      Akna-, csatorna tisztítás, zsírtalanítás, gyökértelenítés, szennyvízcső duguláselhárítás.

●      Csőtisztítás magasnyomású vízzel, womával , duguláselhárítás ugyanígy,  csőtisztítás, csatornatisztítás.

●      Csőtöréshez műszeres bemérés, víztartalommérő műszerrel, szennyvízcső kamera általi vizsgálata 32-600 keresztmetszetig.

●      Fűtéscső csere, vízcső csere, szennyvízcső csere, vízszerelés.

 

A duguláselhárítás munkálatokat tisztítással és egyben szagtalanítással, fertőtlenítéssel zárjuk, mely a díj része.

 

Mitől dugulhat el otthonunkban a csőrendszer?

A dugulások okai:

Egyrészt, kezdhetnénk ott, hogy réges-régen valamikor, mikor a házat, épületet tervezték, akkor elnézhettek valamit a tervezés alkalmával, például:

●      csatorna lejtési szöge nem optimális: vagy nagyon lejt, vagy kicsit sem.

●      nem jó a tisztítóakna elhelyezése

●      tisztítónyílások hozzáférhetősége problémás, ezért nem használták

Az is előfordulhat, miszerint az általunk vásárolt ingatlanban egész egyszerűen régi a rendszer.

 

A dugulás egyéb lehetősége, a lefolyók használatából fakadó hétköznapi problémák:

A lehető leggyakrabban előforduló lefolyódugulások: konyhai-, fürdőszobai-, WC dugulás.

Mi okozhatja ezeket?

Vegyszerektől szintén előfordulhat, illetve zsírok, ételmaradékok, kisebb-nagyobb szilárd tárgyaktól, amelyek véletlenül vagy figyelmetlenségből kerülnek a lefolyókba.

Vegyszerek

Nem is gondolnánk, de a vegyszerekkel óriási károkat tudunk okozni, nemcsak a mi életünkben, a lefolyók „élettartamában” is. Manapság mindenhez vegyszert használunk: mosogatáshoz, mosáshoz, öblítéshez, a mosogatógéphez, a mosógéphez, WC-hez több fajtát is. Majd azok eltávolításához is másik vegyszert alkalmaznánk, hiszen eszközeink tisztántartásához is eltérő vegyszer a jó. Szóval mindenféle állagú, formájú vegyi anyagokat juttatunk a csőrendszerbe, ami aztán az évek folytán jól le is rakódik és nincs rá garancia, hogy segít is a probléma megoldásában.

Nem is sejtjük, de ezek a fajta szerek, zsíroldók – főleg egy gyengébb minőségű – milyen könnyedén megtapadhatnak a csövek falán, ahol az idő múlásával könnyebben megrekedhetnek az egyéb matériák is. De hasonló a helyzet a tusfürdők, samponok, folyékony szappanokkal is. Ezért is szoktuk javasolni, hogyha 2-3 hetente,  esetleg havonta tisztítsunk és fertőtlenítsünk - javasolt ecettel és forróvíz kombinációjával, vagy trisóval -,  mert így folyamatosan, és  teljesen megtörténik a lefolyótisztítás  is. Az ecet és a trisó olcsó, szinte a legideálisabb, és a lefolyó duguláselhárítása tekintetében is  igen hatékony.

Szilárd anyagok

A duguláselhárítás szempontjából a mosogató eldugulása miatt gyakran esedékes. Ebben főként a maradékok, zsírok, a kávézacc, a ludas. Számít az is, mennyi vizet használunk mosogatáskor. Van e szűrőnk a mosogatóba, amelyek felfogják a darabos ételmaradékot. Szerencsésebb, ha mosogatás előtt minden maradéktól megszabadítjuk az edényeket. A fürdőszobában a hajszálak a lehető leggyakoribb mumusok, illetve akár a lefolyókba pottyanó kupakok, hajcsatok. A vécében a sok vécépapír , vagy az a guriga, amelyik nem ázik el. De találkoztunk már a tisztítás közben kisállat szőrrel, beleesett műanyag WC tisztítóval  (érdemesebb a kagylóra tapadókat előnybe részesíteni). Előszeretettel dobálunk a WC-be ételmaradékot, házi kisállat almot, de találtunk már felmosó fejet is és sorolhatnánk.

 

Miről is szól a duguláselhárítás Budaörs területén?

A dugulás elhárításnak a lényege, hogy a dugulásokat szünteti meg a szennyvízvezetékekben. A vízvezeték és vízkészülék szerelő munkájához, tehát a mi munkánkhoz tartozik a megelőzés, a karbantartás és a tisztítás is, melyet fertőtlenítés követ, mindezt olcsón.

 

Hogyan történik velünk a duguláselhárítás Budapest vonatkozásában?

Szakszerű gépekkel dolgozunk, amihez nagy szakértelmet biztosítunk megyei szinten. Lehetőség szerint bontás nélkül zajlik a duguláselhárítás Budaörs folyamata. Szolgáltatásaink ideje során mindig gyorsan dolgozunk, na és persze fix áron!

Minden szakemberünk több éves duguláselhárítás tapasztalattal dolgozik. A legfejlettebb eszközpark áll rendelkezésünkre, aminek köszönhetően körültekintő figyelemmel és precíz megoldásokkal végezzük munkánkat, bel- és kültéri problémáknál.

 

Bármely átmérőjű csőtisztítás, duguláselhárítás megvalósítható az eszközeinkkel. Ügyfeleink nem csak magánszemélyek, hanem lakóházak és kórházak, valamint kommunális létesítmények, szervizek is.

Az szakemberinkkel karbantartott lakótelep, sorház, vagy bármely ránk bízott épület esetében, ellenőrizzük és javítjuk az ezzel kapcsolatos kellékek állapotát. Szükségszerint javasoljuk annak cseréjét, ha a továbbiakban nem alkalmas a munkára: pl. létra, szerelőállvány, tömítések, csőanyagok, csőkötések, lefolyószerelvények tisztítása.

 

Duguláselhárítás eszközeink:

A professzionális duguláselhárító gépeinkkel gyorsan, hatékonyan és nem utolsó sorban tisztán oldhatjuk meg a dugulás problémáját. Nagy teljesítményű eszközökkel dolgozunk, nem csak bel-, kültéri munkákban is részt tudunk vállalni.

Gépeink hordozhatóak, ez nagy kényelmet, mobilitást jelent. Nagy részük kis helyen is mozgatható, lakáson belül. Alkalmasak a legkeményebb anyagokhoz is: pl. a beton vagy a fém.

Cégünk munkatársai a Rothenberger R600 duguláselhárító gépet használják. Ez a szakma legjobb eszköze, ahogy a magasnyomással dolgozó csatornamosó berendezés szintén. A WOMA-t használják beltéri -, kültéri munkák alkalmával, a dugulás elhárítása, megszüntetése céljából. Nagyteljesítményű motorral készültek, elég erősek, tehát el tudnak bánni a legnehezebb dugulásokkal is. Csőtörésnél a bemérés akusztikus bemérő műszerrel, egy hőkamerával történik. A probléma felderítéshez és ellenőrzéshez használható csatorna kamerázás 32-600 keresztmetszetig képes feltérképezni akármilyen méretű csőnél.

Videóban bemutatjuk a Rothenberger R600 duguláselhárító működését:

 

https://youtu.be/-e6FonN5ui4

 

Hogyan dolgozik a Rothenberger R600 az Ön otthonában?

A csőspirálos duguláselhárítás így zajlik: a problémás csőrendszerben (pl. lefolyóban) egy optimális méretű acélspirált engedünk, aminek az elejére csatlakoztatjuk az éppen optimális tisztítófejet. Ez lehet keresztlapos-, buzogány-, tölcséres-, lapos fúró-, fűrészes gyökérvágó. Az acélspirált folyamatosan engedjük a lefolyójába a géppel. Ha netán túl rövidnek bizonyul, akkor meghosszabbítjuk (60 m-ig). A funkcionális fejek és az erős motor segítségével addig „dolgozik”, amíg az út szabaddá nem válik és a víznek utat enged.

A gép használatakor nem okozunk az Ön lakásában semmilyen koszolódást. Tiszta munkát végzünk, az csakis a csőben dolgozik.

 

Keményebb problémákhoz, mint a zsírtalanításhoz, a magasnyomású woma csatornatisztító gépet alkalmazzuk.

Ha netalán a Rothenberger R600 nem tud mit tenni, akkor a magasnyomásos mosatás, avagy a womázás jön. Ezt a legtöbb esetben kültéren használatos. Ezt a technológiát legfőképp szennyvíztárolók, külső csatornák tisztítására alkalmazzuk, ahol a dugulások eléggé komolyak. A magasnyomásos mosatással 120-160 báros vízsugárral tisztítunk. Működése folyamán szakértőink, a tisztítandó csatorna részbe egy tömlőt csúsztatnak a dugulás pontjáig. A tömlő végén levő fúvókafejek, cserélhetőek, nagy nyomással juttatják be a vízsugarat a problémás helyre. Megszabadítja a csövet az olyasféle anyagoktól is, mint a keményebb sóder, az építőanyag, az iszaplerakódás. 0-24 duguláselhárítás Budaörs duguláselhárítás.

https://youtu.be/wq7tw36XYoQ

 

A duguláselhárítás szeme a kamerás csővizsgálat vagy csatornavizsgálat

Magyarországon a kamerával végzett csővizsgálat még innovatív megoldás a duguláselhárítás területén. Nemcsak az esetleges dugulások kialakulásánál hasznos készülék, hanem lakásvásárlások esetén a vezeték állapotának a feltérképezése történhet vele. Ilyen tapasztalatunk volt ( pl. Gyömrő), a kamerával történő vizsgálat után sikerült megnyugtatni az újdonsült  vásárlókat  a csővezeték kielégítő állapotáról. Használata szakmai tudást igényel, egyrészt a kamerával ellátott vékony vezeték irányítása a csőben, másrészt a kamerával küldött színes „látványt” értelmezése miatt. Ha van pl. egy repedés, akkor a szakember fel tudja ismerni, pontosan hol van és milyen mértékű a repedés, valamint a további problémákat is, további keresés nélkül, egyértelműen. A hajszálrepedésen sem siklik el, emiatt fontos, hogy hozzáértő kezek vizsgálják a cső belsőt. Ez a kamera alkalmas bármelyik lefolyó vizsgálatára Törökbálint, Kistarcsa, Maglód, Budakeszi, Pest megye egész területén. A hiba feltérképezéséhez, kitűnő megoldás az ellenőrzésre is.

https://youtu.be/j2e6XmTPX5E?t=30

 

A csatorna kamerázáskor 32-600 keresztmetszetig alkalmazható. Kiváló megoldás, ha a tisztítások ellenére rendszerint visszatérő problémákat okoz a dugulás.  Sajnálatosan találkoztunk olyan problémával is, amikor nedvesedett a fal, de olyat is láttunk, ami talajsüllyedést okozott. Ez az kellék alkalmas felderíteni a pici repedéseket, töréseket, a lefolyóba ejtett idegen tárgyat egyaránt.

Hogyan működik a gyakorlatban a Duguláselhárítás Budaörs?

Első lépésben megtisztítjuk azt a lefolyót, csatornát, melyben a kamerát szeretnénk elindítani. Amennyiben szükségszerű, akkor a duguláselhárítás folyamatával kezdjük a munkánkat.

Ha minden rendben, elindítjuk a kameránkat. A fejen lévő világító LED –nek köszönhetően világos képeket, felvételeket kapunk. Mivel itt található egy jeladó is, így egy vevő egységgel a földfelszín felett (nyomvonalkereső vevő) is érzékelni tudjuk az általa kiadott jelet. Ha az eredményt kielemezzük, célzottan tudjuk a problémát megoldani, amennyiben kell, minimális bontással. Ez az eszköz komplett térképet ad a belsejéről: legyen az egy megakadt dolog, valamilyen benőtt  növény, dugulás, repedés vagy törés.

 

Strang Budaörs duguláselhárítás Budaörs, a földszinten lakók örömére.

Mi is az a strang?

Strangnak hívjuk, a fővezeték gerincágátamire csatlakoznak a mellékágak, azaz a fogyasztók.

Általában társasházak, emeletes házak kapcsán jellemzőek a strangok eldugulása, egyúttal a szakszerű duguláselhárítás Budapest.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, amikor eldugult és a vizet nem engedi elfolyni, akkor a földszinten élőket kezdi elárasztani a felgyülemlett szennyvíz.

Ekkor nagyonis gyors duguláselhárítás segítség szükséges, ugyanis, lehet az emeleten élők – nem tudván a problémáról – továbbra is használják a fürdőszobát, a WC-t, zuhanyoznak, mosnak és a többi vizes tevékenységet végzik. Ez a szennyvíz a földszinti lakó szobájába gyűlik, ami óriási probléma.

Ha efféle problémát tapasztal, azonnal hívjon, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére, hogy nagyobb károk nélkül, időben megtörténjen a duguláselhárítás XXI kerület, III, XII, XIV, XVI, XVIII, XIX, XXII, XXIII kerület kapcsán, Pest megyében egy órán belül a helyszínen vagyunk (ha nem kerülünk dugóba).

 

Duguláselhárítás: eső és szennyvíz szivattyúzással Budaörsön!

Sajnos megeshet, miként egy eldugult a WC-be az átemelő szivattyú megáll (pl. egy rongy, illetőleg nagyobb dolgok miatt). Működése hiányában a víz eláraszthat mindent.  A duguláselhárítás érdekében ezen esetekben van szükség a szivattyúkra. A dugulást úgy tudjuk megszüntetni, ha előtte a vizet kiszivattyúzzuk.  Ez elsősorban a régebbi  szennyvízátemelők jellemző problémája. Manapság a dugulásmentes szennyvízátemelőt használják:

https://youtu.be/mWMe8a8_t58

Más probléma az nagy esőzések után megtelt pince, garázs vízelvezetése, ami ugyebár nincs. Ekkor keresnek meg minket, jellemzően rendszeresen, a fölösleges vizek kiszivattyúzásához. (Ilyesmi duguláselhárítás esetekhez hívtak minket)

A gépeink nagyteljesítményű szivattyúk, amelyek akármilyen okból kialakult, összegyűlt vizet eltüntetnek, legyen az nagy esőzés, dugulás miatt.

 

Egyéb duguláselhárító eszközök

Otthonunkban megeshet bármikor, hogy eldugul a mosdó, duguláselhárítás mosogató okán kell, vagy feljön a szennyvíz a fürdőben. Próbálunk azonnal módszert találni és megvásároljuk a szomszédnak is „szuperül bevált” egyszerű  csőgörényt vagy csőkígyót, avagy a csatorna spirált, netán vegyszerekkel is próbálkozunk.  Ilyenkor biztosak vagyunk benne, jó lesz az azonnal beszerezhető, pár forintos – habár manapság már a rossz minőséget is meg kell fizetni -, spirállal, amellyel sipp-supp és lehetséges megoldani a duguláselhárítás problémát. Ez esetben  is érdemes edzett acél spirált választanunk, hogy legalább az biztosan ne maradjon a lefolyócsőben. 

(Ritkán jut eszébe az embernek elsőre duguláselhárítás szakembert hívni, gondolván biztos drága lesz! Mennyi időt, energiát és felesleges pénzkiadást úsznánk meg!)

A csatornaspirálból kétfélét találunk a boltokban: van a kézi és a gépi változat:

 

Otthoni megoldásként a kézi spirált szokták vásárolni

Nevéből is kiderül: kézi hajtással működik, de van, amelyik fúróra csatlakoztatható. Ideális szifon tisztításához, házi duguláselhárítás Budaörs vonatkozásában. A kismértékű duguláselhárítás házilag is megoldható zuhanytálca, kád kapcsán. A választható méretekből, a vastagabb, 6 mm feletti átmérőjűt válasszuk, hogy még biztosabb legyen a sikerünk, és persze mindenképp az edzett acélt!  Duguláselhárítás házilag cikkünkben megtalálhatóak a praktikák, tippek.

 

Gépi spirál

Magas minőségű, rozsdamentes, hőkezelt  acélból készülnek. Nagyobb átmérőjű csöveknél tisztítására is alkalmasak és speciális fejeknek köszönhetően, többfunkciósak. A különböző speciálisan kialakított fejek a dugulás okán választhatóak: buzogány fej, gyökérvágó fej, egyenes fej, lándzsa fej, kaparó fej.

Nézzük sorban, melyik mire jó:

  • Egyenes fúró:  a hagyományos szennyeződésekhez, fellazítására alkalmas.
  • Tölcséres fúró:  fellazításra alkalmazzuk, iszaposodás esetén.
  • Lapátfejű fúró:  szilárdabb anyagoknál darabolásához, iszapodáshoz  használatos.
  • Buzogányos fúró: a szennyeződések fellazítására alkalmazzuk.
  • Fogazott, keresztlapos fúró:  a malter és a hozzá hasonlóan kemény  anyagoknál eltávolításához.
  • Villás vágófej: több funkciós, mert a cső belsőben zsírlerakódások lekaparására  alkalmas, valamint a csőben kisméretű tárgyak felaprítására. Ezután, vagy továbbjut a csőben, vagy kivehetjük a visszavezető fúróval.
  • Spirálos fűrészfogú vágófej és a recézett villás fej:  a gyökérrel benőtt csatornák tisztításához, a csövekben megrekedt ágak aprításához. A két utas gyökérvágó kimondottan a gyökérbenövések szétvágására, a fás szennyeződéseknél elhárítására, egyébjellegű szilárd anyagokhoz, vágására lett fejlesztve.
  • Láncos tisztítófej:  az utolsó tisztítási mozzanat, mikor már a nagyobb szennyeződéseket eltávolítottuk és a maradék lerakódásoktól tisztítjuk meg a belsejét, megelőzve, késleltetve a későbbi lerakódást.
  • Keményfém fúrófejek: a legkeményebb, dugulásokhoz: gipsz, betonlerakódás.

 

Bármely dugulást, vizesedést, csatorna közelében talajsüllyedést, nedves falakat tapasztal - kereshet bátran! Megbeszélt időpontban, ugyanakkor akár egy órán belül indulunk a helyszínre a megyében, Budapesten és Pest megyében : +36 70 672 0236

 Fix áron dolgozunk Budaörsön az elvégzett munka alapján, kiszállási díj, a garancia adott.

0-24 órában vállalunk munkát, nyújtunk szolgáltatást ügyeletben, hétköznap és ünnepnapokon is!

Munkánkra 30 napos garanciát adunk!

Duguláselhárítás árak

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!