Blog

Csőtörés műszeres bemérés

 

Hatalmas összegű vízszámlát kapott?

Pörög a vízóra, vízhasználat nélkül is?

 

Akkor Önnél csőtörés történt!

Zárja el a főcsapot és azonnal hívja munkatársunkat!

Csőtörés műszeres bemérés:

36 70 672 0236

Non-stop elérhetőség, azonnali indulás, bontás nélküli helymeghatározás, profi szakértelem, megbízhatóság!

 

A csőtörés műszeres beméréssel, nagyon sok pénzt,

 időt spórolhatnak ügyfeleink!

 

Maga a műszeres csőtörés bemérés egyáltalán nem drága! Főleg ha ahhoz viszonyítjuk, milyen kihívások elé kerülnek azok, akik e nélkül szeretnénk kideríteni a csőtörés pontos helyét: felesleges ásások a csőtörés kiderítéséhez, majd a helyreállítási munkálatok, amelyek szintén nagyobb területen történnek további összegekért, plusz nyersanyagköltségek, új padlók, új járólapok, órabérek és sorolhatnánk.

Érdemes tudni azt is, hogy a csőtörés kétféleképpen jelenhet meg otthonunkban és annak környezetében: egyrészt úgy, hogy semmit nem veszünk észre belőle, éljük a hétköznapokat, majd megérkezik a vízszámla. Amíg ez megtörténik, addig akár így sokszorosára nőhet a fogyasztásunk, vagyis halmozódik a probléma. Na, ekkor szembesülünk azzal a hatalmas összeggel, amelyet az elfolyt víz halmozott fel. Ilyenkor az a gond (a hatalmas összeg mellett), hogy ez a víz bárhol lehet otthonunkban. A padló latt, a falakban, a bútoraink anyagában, elfolyhatott a csőrendszer bármelyik részén úgy hogy egy darabig nem vesszük észre. A vizesedés olykor lassú folyamat lehet ami nem látható egyből. A másik csőtörés típus, amikor elázik otthonunk, az udvar, pince, stb., ezek a látható jelek. (Erről írtunk egy átfogó cikket, érdemes elolvasni: A csőtörés látható és láthatatlan jelei.)

 

Ha megtörtént a baj, és azonnal elzártuk a főcsapot, illetve kollégáink is úton vannak, hogy a csőtörés műszeres bemérését azonnal elkezdhessék, akkor már csak egy fontos teendője van ügyfeleinknek:

 az érintett elektromos berendezések kikapcsolása, a biztosítéktáblán!

 

Csőtörés bemérése műszerrel előnyök:

 • pontos
 • gyors
 • hatékony
 • nincs felesleges ásás
 • nincs felesleges burkolatbontás
 • nincs felesleges munkavégzés
 • tehát, költséghatékony, és
 • a biztosító fizeti

 

VS. műszer nélküli lehetőségek:

 • felesleges ásások
 • felesleges munkaórák
 • elvesztegetett idő
 • felszedett padlók, feltúrt kert
 • felesleges többletköltség

 

 

 

Miért ilyen praktikus, gyors, és pontos a csőtörés műszeres bemérés?

A műszeres bemérés az évek alatt egyre ismertebb és kedvelt megoldássá vált a lakosság és a vállalatok, cégek körében a csőtörések pontos helyének a felderítésére. Hiszen ezekkel a műszerekkel nemcsak a csőtörés pontos helyét tudjuk meghatározni, hanem a csövek felületén található hajszálrepedéseket is. Igen, erre is alkalmas a kereső módszer. Mindezt úgy, hogy nem szükséges semmilyen burkolat bontása és nem szükséges felesleges ásás a nyomvonal akár teljes hosszában, ha a bemérés csőtörés esetén műszerrel történik. Képzeljük el, annak idején, amikor még nem léteztek ilyen kiváló műszerek, a csővezetéket végig kellett bontani, hogy megtalálják a szakemberek a cső meghibásodásának pontos helyét. Nem kis munka volt, nem kevés pénzért. Fogalmuk sem volt, hol van pontosan a baj. Arról nem is beszélve, hogy milyen sokáig nem jutott a tulajdonos tiszta vízhez a vízhálózaton keresztül és élete is felborult, ez bizony ezzel jár. Mivel a biztosító sem szívesen dobálja feleslegesen a pénzét kártérítésekre, ezért is támogatja a költséghatékony csőtörés műszeres bemérését bontás nélkül.

 

Csőtörés műszeres bemérésnél használt műszerek

A csőtörés beméréshez használt eszközeink nemcsak azért érnek kincset, mert rendkívül magas áron lehet beszerezni őket, hanem mert végtelenül hasznosak, értékük felbecsülhetetlen a csőtörés meghatározásában. Ezek a műszerek a ház minden felületén, a különböző felületek alatt-, mögött-, fölött is képesek eredményeket adni, és a szivárgás pontos helyét megmutatni. Ez azt jelenti, hogy ha a csőtörés-, vízszivárgás a falban, plafonban, föld alatt keletkezett, akkor ezek az eszközök megtalálják azt, centiméter pontossággal.

Mivel életünk minden területén tapasztalhatjuk, hogy a szolgáltatók, a cégek, vállalatok fókusza az ügyfelekre, a vásárlók kényelmére összpontosít, ezért a lehető legmodernebb megoldásokkal találkozhatunk az épületgépészet területén is. Ennek eredménye például, hogy a lakóház különféle csőrendszerei, beépülnek a falakba, padlóba, földbe, gipszkarton lapok közé. Nagyon sok otthon, irodaház, stb. úgy készül, hogy a fűtés-, víz-szennyvízvezetékek „láthatatlan” helyre kerülnek beépítve, hogy a hely dizájnját és a komfortérzetünket ne zavarja a látványuk. Mint tudjuk, ha egyik oldalon pluszt adunk a másik oldalon kompromisszum szükséges. Az esztétikailag kellemes megoldások, problémásabb hibafeltárást eredményeznek. A technika fejlődése megoldotta a hibafeltárás pontos és hatékony eredményességét, a hiperérzékeny szenzorokkal felszerelt diagnosztikai eszközök megalkotásával!

Ismerjük meg az eszközöket lépésről lépésre, alkalmazásukat a csőtörés keresés folyamatában:

 1. elő-behatárolás talajmikrofonnal
 2. korrelációs mérés
 3. utóbehatárolás precizitással

 

Talajmikrofon és a működése

Ennek a műszernek a segítségével, már egy méteres pontossággal meghatározható a csőtörés-, vagy a vízszivárgás helye. A hatékony eredmények eléréséhez minden talajhoz, felülethez más mikrofon szükséges. Ezek a mikrofonok, vezeték nélküliek. A műszer, decibelben (dB) méri a vízszivárgást, és a nem releváns hangokat, kiszűri a rendszer egy EQ szűrővel.

 

Korrelációs csőtörés vizsgálat

 

A csőtörés pontos helyét, zaj mérésével határozzuk meg, korrelátor segítségével.  A rezgésérzékelők felveszik a szivárgás zaját (hidrofon), majd a korrelátor felé továbbítják, ami aztán értékel és kiszámítja a csőtörés pontos helyét. Hogyan? A vizsgálandó szakasz két végpontjára (kétpontos korrelátor) helyezzük a rezgésérzékelőket. A hidrofonnak köszönhetően felvételre kerülnek a szivárgási zajok, ami továbbmegy a korrelátor felé, ami kiszámolja a csőtörés pontos helyét, a fogadott jelekből.

A multi korrelátor, eltér a kétpontos korrelátor működésétől. 5 ponton mér, és gyűjti az értékeket, adatokat, majd összehasonlítja ezeket. A mérés előre programozható, megadott időre beállítható. Az adatok begyűjtése, összehasonlítása, kiértékelése után, a beépített GPS, a törés pontos helyét adja meg. Ez elsősorban olyan helyeket megoldás, mint gyárak, közutak intézmények, ahol nagy zaj van napközben és pl. egy éjszakai programozással kapunk pontos eredményt.

 

Elektroakusztikus csőtörés bemérés

Az elektroakusztikus csőtörés bemérés módszere kicsit hasonló a korrelációs vizsgálathoz. Itt egy tesztpácával határoljuk be a hiba hozzávetőleges helyét, majd tapintómikrofonnal vesszük fel a zajok által keltett rezgéseket. Ezeket a felvételeket több ponton vesszük fel, például vízakna, tűzcsap, tolózár. Amikor ez megtörtént, akkor jön a talajmikrofon, ami meghatározza, a legerősebb zajforrást. Erről  grafikus képet is kaphatunk illetve még a frekvencia-sprektumot is láthatjuk.

 

 

 

Precíz, pontos csőtörés  helymeghatározás - Utóbehatárolás

Amikor megvan a csőtörés helyének intervalluma, és jelölő spray-vel bejelöltük ezt, akkor következik a speciális mikrofon, amely a csőtörés zajának erősségét, karakterisztikáját vizsgálja. A zaj forrásától távolodva, közelítve, többszöri méréssel határozható meg a csőtörés konkrét helye. Ehhez óriási szakmai tapasztalatra és gyakorlatra is szükség van a műszerek mellett.

 

Jelzőgázas csőszivárgás vizsgálat

A jelzőgázos csőszivárgás vizsgálat akkor jelent igazán megoldást, amikor kisméretű a sérülés, és/vagy a talajmikrofonos mérések és a korrelációs mérések nem hoztak pontos eredményt. A jelzőgázas vizsgálat során, hidrogénnel töltjük fel a csőszakaszt, majd mérésekre kerül sor. Ezt a megoldást nyomáspróba esetén is alkalmazzuk, új csőszakaszoknál.

 

 

Csőtörés történt otthon?

Csőtörés jeleit tapasztalja az irodájában, a nyaralóban?

 

Zárja el a főcsapot és hívja munkatársunkat!

Azonnal indulunk és a csőtörés műszeres beméréssel pontosan meghatározzuk a csőtörés pontos helyét!

 

Csőtörést észlel? Elhárítás, javítás kellene gyorsan? Ebben az esetben, amit nyújtani tudunk, az a gyorsaság és korrekt árak!

Csőtörés műszeres bemérést azonnal biztosítunk Budapest területén

non-stop, hétvégén vagy ünnepek alatt is:

 

36 70 672 0236

VISSZA
+36706720236

Kapcsolat

Non-stop elérhetőség: +36 70 672 0236

Kérjen ajánlatot

Üzenet sikeresen elküldve. Köszönjük!